Gouden Speld voor de heer Peter (Piet) Derks

De heer Peter (Piet) Derks ontvangt op vrijdag 29 augustus de Gouden Speld van de gemeente Tilburg. Hij krijgt deze gemeentelijke onderscheiding omdat hij bijna dertig jaar lang een bestuursfunctie heeft bekleed bij de Tilburgse Biljart Bond (TBB). De uitreiking vindt plaats ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuurslid tijdens de Algemene Jaarvergadering van de Tilburgse Biljart Bond om 20.45 uur bij Café V.d. Brekel,
Hoefstraat 166 in Tilburg. Hij krijgt de onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Hans Kokke.

Piet Derks (62) is vanaf 1985 verbonden aan het hoofdbestuur van de Tilburgse Biljart Bond. Hij was van september 1985 tot september 2011 algemeen secretaris en van 2011 tot heden voorzitter van de TBB. De TBB is een organisatie waarbij een dertigtal biljartverenigingen zijn aangesloten met in totaal driehonderd leden.
Het is een overkoepelend orgaan en vanuit de aangesloten clubs wordt tijdens de algemene jaarvergadering een algemeen hoofdbestuur benoemd. Dit hoofdbestuur houdt zich bezig met het uitschrijven en organiseren van competities in teamverband, individuele kampioenschappen en andersoortige toernooien.