Nieuws

geborduurde zakdoek
Let op! Dit artikel is al 402 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gratis geborduurde zakdoek voor Koningsdag bij Textielmuseum

Voor het TextielMuseum is het bezoek van de koninklijke familie aan Tilburg op Koningsdag een feestelijke aanleiding om (wuif)zakdoekjes te borduren waarmee de inwoners van Tilburg de koning en koningin kunnen toewuiven op 27 april. De geborduurde zakdoek kan je bij een bezoek aan het museum gratis op halen. In het TextielLab kun je er een gouden kroontje op laten borduren.

Gratis geborduurde zakdoek

­

De zakdoekjes kunnen gedurende de gehele periode van de koninklijke tentoonstelling ‘Oranje Boven!’,1 april t/m 11 juni, gebruikt worden als entreebewijs voor het museum. De zakdoekjes zijn verkrijgbaar van 14 maart tot en met 27 april, zolang de voorraad strekt. Dus wil jij de koning en koningin ook toewuiven tijdens Koningsdag? Kom dan snel even langs bij het TextielMuseum! Let op: 1 zakdoek per persoon.

­

Traditie zakdoek wuiven

Wereldwijd is het een traditie om tijdens speciale gelegenheden mensen welkom te heten of uit te zwaaien met een zakdoekje. Al vanaf de Romeinse tijd gebruikten de rijken het tijdens hun spel om waardering te tonen. Het ging dan meestal om een wit exemplaar waarmee gewuifd werd. Later werd het wuiven met een zakdoek geassocieerd met het afscheid nemen. Het TextielMuseum heeft gekozen voor een oranje exemplaar in het kader van Koningsdag en de Koningsdagactiviteiten in het museum.

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg:

Reageer op dit bericht