Nieuws

spreekuur
Let op! Dit artikel is al 268 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gratis juridisch spreekuur Rechtwijzer gaat telefonisch door

Het gratis juridisch spreekuur ‘Rechtwijzer’ gaat de komende weken telefonisch door. Anders zijn de spreekuren altijd in de Bibliotheken LocHal en Wagnerplein. Die bibliotheken zijn tenminste tot 20 mei gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tilburgers met een juridische vraag kunnen deze gratis en vrijblijvend blijven stellen, maar dan door te bellen met het telefoonnummer 088 – 787 1580.

Rechtwijzer

Het telefonisch juridisch spreekuur ‘Rechtwijzer’ is iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en de vrijdagochtend (in de oneven weken) van 10:30 tot 12:00 uur. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys zitten dan klaar om je te helpen met advies en informatie. Zij weten veel over recht, regels en wetten. Zij weten waar je terecht kunt om jouw probleem op te lossen.

De vragen waarmee Tilburgers kunnen bellen kunnen gaan over de volgende onderwerpen: schulden, scheiden, werk, overheid, wonen en consumenten. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen over je relatieproblemen of als je wilt scheiden. Wie nu een conflict heeft op het werk kan ook bellen voor advies. En wie meer wilt weten over het aanvechten van een beslissing van de gemeente over een uitkering kan ook gratis terecht bij Rechtwijzer.

Eerste Hulp Bij Oplossingen

Op de website zie je met welke problemen je nog meer terecht kunt bij het telefonisch spreekuur. Daar vind je ook de Rechtwijzer EHBO (Eerste Hulp Bij Oplossingen). Die is er voor iedereen die grip en overzicht wil krijgen en op zoek is naar oplossingen. Deze EHBO helpt je misschien ook al een eind op weg om te weten wat je moet doen.

Het telefonisch juridisch spreekuur is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Rechtswinkel Tilburg, Juridische Hogeschool Avans & Fontys, en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze partijen werken samen om mensen met juridische vragen op weg te helpen.

Reageer op dit bericht