Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1399 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Groen-oranje in de wijk: carnavallen in wijkcentra

Carnavalsstichting Tilburg en ContourdeTwern slaan de handen ineen en brengen carnaval weer dichtbij de mensen. Dit jaar barst het feestgedruis niet alleen in het centrum los, maar ook in verschillende wijkcentra bij mensen om de hoek.

De Tilburgse wijken kennen allen een rijk carnavalsverleden. In buurtkroegen en wijkcentra werd het volksfeest vaak samen gevierd. De afgelopen jaren is dat echter steeds minder het geval. De Carnavalsstichting Tilburg ziet dat veel mensen niet (kunnen) afreizen naar het stadscentrum om carnaval te vieren, maar wel enthousiasme hebben voor het feest. Daarom heeft zij de handen ineen geslagen met ContourdeTwern, die in verschillende wijkcentra carnavaleske activiteiten organiseert. Zo verbinden zij mensen in de wijk en wordt de creativiteit benut.

Live meekijken en meer

De bekende Kruikenviering op maandagmiddag wordt bijvoorbeeld live uitgezonden in de wijkcentra Heyhoef, ’t Sant en de Ypelaer. Ook meezingfestijn Kruikenstad in Koor is live te zien bij ’t Sant. In de Reeshof organiseren jongeren van het Beatrix College een carnavalsmiddag voor ouderen en bij MFA De Symfonie vindt zondagmiddag een groot kindercarnaval plaats. Op deze manier komt carnaval weer dichtbij de mensen. Ook mensen die niet naar het centrum gaan, kunnen hierdoor om de hoek deelnemen aan het feest.

Carnavalsstichting Tilburg heeft speciaal voor deze evenementen aankleding ter beschikking gesteld aan de wijkcentra van ContourdeTwern. Op deze manier is carnavalssfeer in de centra verzekerd en kan iedereen die dat wil, dichtbij uiting geven aan de slogan ‘Samen Groen-Oranje’!

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Reageer op dit bericht