Nieuws

GO Sharing
Let op! Dit artikel is al 182 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Groene deelscooters van GO Sharing nu ook beschikbaar in Tilburg

Is het je al opgevallen? De felgroene elektrische scooters die door heel Tilburg geparkeerd staan? Ze zijn eigendom van GO Sharing: een bedrijf dat hét elektrische scooter deelsysteem van Europa wil worden. Het fijne aan deze scooters is dat je ze kunt gebruiken wanneer je wilt en alleen betaalt voor de minuten dat je de scooter met de scooter rijdt.

Go Sharing is sinds 2019 actief en is met het deelsysteem begonnen in Eindhoven en Rotterdam. Inmiddels vind je de groene scooters in twaalf dorpen en steden in Nederland.

Zo werkt het

Eigenlijk is het systeem heel simpel:

  • Download de GO Sharing app;
  • Maak een account aan. Hierbij moet ook je (scooter) rijbewijs geverifieerd worden;
  • Koop een pakket met iDEAL of koppel je creditcard aan je account;
  • Vind een e-scooter op de kaart van Tilburg;
  • Klik op reserveren. Je hebt nu 15 minuten om bij de scooter te komen;
  • Scan de QR code op de scooter en klik op start;
  • Klaar met je rit? Parkeer de scooter weer binnen het groene gebied.

Goed om te weten voor iedereen die niet kan wachten om gebruik te maken van de groene scooters: de kosten voor een rit bedragen €0,29 per minuut. Maar je kunt ook gebruik maken van een pakket, waarbij je tot wel 20% voordeliger op de scooters kunt rijden. Handig als je er vaker gebruik van wilt maken.

Gratis rijminuten in Tilburg

Omdat Go Sharing helemaal nieuw is in onze stad, bieden ze op dit moment 15 gratis rijminuten aan als je jezelf registreert in de app. Super fijn dus! Het enige wat je moet doen is bij promotie de code ‘GOTILBURG’ invoeren. Lees meer via deze link.