Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1320 dagen oud en wellicht niet meer relevant

GSBW G-zaalvoetbaltoernooi in T-Kwadraat groot succes

Vol trots kijkt de organisatie van het GSBW G-zaalvoetbaltoernooi terug op wederom een prachtig toernooi. Op 9 januari 2016 vond in sporthal T-kwadraat te Tilburg de derde editie plaats van dit fantastische voetbaltoernooi voor jeugd met een beperking.

Record aantal deelnemers

Een record aantal deelnemers, 21 teams, verdeeld over 2 leeftijdscategorieën (6 tot 12 en 12 tot 16) hebben van 10:00 tot 16:00 uur hun beste voetbalbeentje voor gezet. Spannende én vooral sportieve wedstrijden werden gespeeld met natuurlijk als doel om de hoofdprijs binnen te slepen. Naast de wedstrijden was er de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende leuke voetbalactiviteiten van Voetbalparty, zoals snelheidsdoel en stropdas schieten. Ook van de opblaasbare pannaboarding werd tussen de wedstrijden door veel gebruik gemaakt. Spelers van verschillende verenigingen vormden mix teams en speelden zo vriendschappelijke wedstrijden.

Heel Nederland vertegenwoordigd

Er zijn ploegen uit heel Nederland vertegenwoordigd, waardoor het toernooi een landelijke uitstraling heeft. BVKM (Belangenvereniging van Kleine Mensen), SC Olympus, OJC Rosmalen, Spoordonkse Boys, EBOH, Brederodes, VV Rijen, Rhelico, SBC en uiteraard de blauw-witters van GSBW.
Iedereen is winnaar tijdens dit toernooi, maar per leeftijdsgroep kan er natuurlijk maar één ploeg de hoofdprijs winnen. Op het sportieve vlak ging bij de jongste leeftijdsgroep Spoordonkse Boys JG1 met de eerste prijs aan de haal en bij de oudere jeugd waren de GSBW-ers van JG1 het sterkste. GSBW deed met maar liefst 4 teams mee aan het toernooi, de andere teams werden respectievelijk vierde (JG2 en JG4) en tweede (JG3).
Aan het einde van het toernooi mocht de toernooi organisatie een cheque met een mooi geldbedrag in ontvangst nemen van de Zwaluwen Jeugd Actie. De heer Lout Haverman, districtscoördinator, overhandigde deze aan Antoinette Koolen van GSBW JG. Om 16.15 uur was het tijd voor de prijsuitreiking, iedere keer een spannend half uurtje. De bekers en medailles werden door de wethouder van de gemeente Tilburg, Hans Kokke, en de mascotte van Willem II, Kingo, uitgereikt. Naast een beker, ontving ieder team ook nog een medaille, een teamfoto, een snoepzak en een goodiebag voor iedere speler.

De complimenten van de bezoekende verenigingen en vooral alle vrolijke gezichten van de spelers tijdens het toernooi , bevestigen dat het weer een geslaagd toernooi was: prima georganiseerd en sportief verlopen. Daarnaast een schot in de roos om een voetbalmoment te hebben tijden de lange winterstop van de KNVB competitie. De eerste aanmeldingen voor 2017 zijn alweer binnen. Daarom heeft de toernooicommissie alvast 14 januari 2017 in de agenda genoteerd.

Meer informatie is te vinden op: www.gsbw-gvoetbal.nl

Reageer op dit bericht