Nieuws

grootste carnavals pre-party
Let op! Dit artikel is al 499 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Dit weekend: grootste carnavals pre-party van Tilburg

Dit weekend organiseren de horecagelegenheden op de Korte Heuvel de grootste carnavals pre-party van Tilburg. Zondag 5 februari kun je vanaf 13:00 uur de hele middag en avond carnavallen. 

Traditiegetrouw wordt de Korte Heuvel voor één dag getransformeerd tot provincie Friesland. De twaalf deelnemende kroegen in de straat worden omgedoopt tot Friesche steden. Tilburg krijgt dit jaar dus geen Elf- maar Twaalfstedentocht.

‘’Het is de derde keer dat we de Klûntocht organiseren. De eerste twee jaar was het een redelijk kleinschalig evenement. Nu willen we door de grootste carnavals pre-party van de regio te organiseren zoveel mogelijk carnavalsliefhebbers oproepen om naar de Korte Heuvel te komen’’, vertelt Martijn van Son van Polly Maggoo.

Klûnen op de Korte Heuvel

Zoals een ware twaalfstedentocht betaamd, is het de bedoeling dat je als bezoeker van het evenement alle deelnemende kroegen bezoekt om een stempel op te halen. Deze stempel krijg je bij de verschillende kroegen door een drankje te bestellen en je stempelkaart te laten zien. Heb je aan het eind van de dag een volle stempelkaart, dan ontvang je een leuk presentje. ‘’Natuurlijk is iedereen die gewoon één, twee of meerdere biertjes wil drinken bij zijn of haar vaste kroeg, ook van harte welkom’’, gaat Martijn verder.

De organisatie van het evenement is in handen van de kroegen in de leukste horecastraat van Tilburg. ‘’Verschillende dweilorkesten en blaaskapellen hebben aangegeven te komen spelen en iedere kroeg zorgt voor leuke muziek en aankleding die past bij het thema.’’

Krachten bundelen

Ondernemers op de Korte Heuvel slaan de laatste jaren vaker de handen ineen en met succes. Zo worden er tijdens Koningsdag en de Tilburgse Kermis succesvolle evenementen georganiseerd en stond de straat onlangs nog vol tijdens de Foute Kersttruiborrel. ‘’Dit is weer zo’n evenement waar we een groot succes van willen maken door de krachten te bundelen.’’

Meer informatie

De grootste carnavals pre-party van Tilburg in de vorm van een ware Klûntocht wordt op zondag 5 februari tussen 13:00 – 17:30 uur georganiseerd. Uiteraard is de kans aanwezig dat dit carnavaleske feestje tot in de late uurtjes doorgaat. Je hoeft van de voren geen kaarten te bestellen en het evenement is gratis te bezoeken. Wel kun je een stempelkaart aanschaffen voor €3,-.

Deelnemende kroegen zijn Bar Le Clochard, Heuvel 15, Tribunaal, Stoffel, Polly Maggoo, Studio, Cul de Sac, Babbus, Bakker, L!ve, Slijterij en Philip.

Roep je favoriete carnavalsmaatjes op, zet jezelf op aanwezig op Facebook en kom op 5 februari naar de Korte Heuvel.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Reageer op dit bericht