Nieuws

modelspoor
Let op! Dit artikel is al 624 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Grootste modelspoorevenement van Zuid-Nederland komt naar Tilburg

Gaaf! Op zaterdag 29 september vindt in de Wagenmakerij in de Spoorzone het gloednieuwe evenement Modelspoor Tilburg plaats. Een uniek evenement op een unieke locatie: er is nog niet eerder een modelspoorevenement van deze grootte in Tilburg geweest en ook niet in de Spoorzone, waar tot 2011 de Hoofdwerkplaats van de NS gevestigd was.

Modelspoor Tilburg

Exposanten uit heel Nederland, Duitsland en België komen met bijzondere demobanen naar Tilburg. Zo is er een kermismodelbaan te zien (passend bij Tilburg’s grootste jaarlijkse evenement,de Tilburgse Kermis) en een Zwitserse winterbaan. De A4 Diorama wedstrijd on tour maakt ook haar opwachting: een wedstrijd waarbij deelnemers op A4 formaat een miniatuur opstelling van de werkelijkheid maken, een soort kijkdoos.

Voor de kleine modelspoorfanaten is er ook genoeg te zien: Modelspoorvereniging Modelspoor neemt een speciale modulebaan mee die kinderen zelf kunnen besturen.

Prominente Modelspoorwinkels komen met een ruim assortiment, zodat de liefhebbers rustig kunnen rondneuzen: onder andere Kees Marklin, Modelspoor24, Lasersnijden Service en de Belgische winkel ProTools staan in de Wagenmakerij.

Historie Spoorzone

Naast de modeltreinbeurs gaat Modelspoor Tilburg dieper in op de rijke historie van de Spoorzone. In samenwerking met Citymarketing vinden er rondleidingen plaats onder leiding van oud-medewerkers, die delen van de Spoorzone kunnen laten zien waar je normaal nooit komt en verhalen kunnen vertellen die je nog nooit hebt gehoord.
In samenwerking met Regionaal Archief Tilburg is er een foto-expositie te zien met oude foto’s van de Spoorzone. Er zijn onder andere beelden te zien uit 1863 toen het traject Tilburg-Breda werd geopend, de opening van de LocHal in 1932 en de bouw van het ‘kroepoekdag’ in 1961.

Kortom: Modelspoor Tilburg is zowel interessant voor modelspoorhobbyisten als geïnteresseerden die meer willen weten over hoe het gebied dat zo in ontwikkeling is in Tilburg is ontstaan.

Meer informatie

  • Modelspoor Tilburg
  • zaterdag 29 september
  • Wagenmakerij
  • Toegang €5, kinderen €2,50 (pinnen of contant)

Check de website voor meer informatie.

Reageer op dit bericht