Nieuws

top week
Let op! Dit artikel is al 1565 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Grootste TOP week ooit: 3.000 nieuwe studenten in de stad volgende week

De TOP (Tilburg Orientation Program) Week gaat van start op maandag 21 augustus 2017. Dit is de jaarlijkse introductieweek voor nieuwe studenten, die gaan studeren aan een van de hogere onderwijsinstellingen in Tilburg. Bijna 3.000 nieuwkomers hebben zich inmiddels ingeschreven voor de TOP Week, dat is meer dan ooit in de geschiedenis van de introductie. De TOP Week komt tot stand met ondersteuning van honderden vrijwilligers (oud-deelnemers).

De TOP Week trapt op 21 augustus af met TOP On. Emile Aarts (rector magnificus, Tilburg University), Peter Noordanus (burgemeester van Tilburg) en Mike van der Wouw (chairman Stichting TOP – Tilburg Orientation Program) verrichten de opening. Alle deelnemers maken daarna kennis met de traditionele TOP Dans. Elk jaar wordt er een dans geïntroduceerd die de deelnemers de hele week door dansen.

Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld op 22 augustus de Discovery Playground waarbij het Leijpark wordt omgetoverd tot een heus spellenparadijs, met diverse water- en luchtspellen en het (muziek) Singlefeestje, dat TOP organiseert in samenwerking met poppodium 013. Studenten kunnen uit bakken voor het podium een single kiezen om te laten draaien door een dj. En uiteraard is er de TOP Cantus (op woensdag 23 augustus in de Spoorzone), de grootste officiële cantus van Nederland. 4.000 studenten, vrijwilligers en genodigden zingen gezamenlijk allerlei bekende liederen onder begeleiding van een cantusband. Op donderdagochtend gaan de studenten op de fiets met een bordspel op zoek naar de unieke plekjes van Tilburg.

Op vrijdag 25 augustus is de TOP-OFF, de officiële afsluiting van TOP Week. Met verschillende artiesten zoals Jelle B en the antidote sluiten alle deelnemers hun eerste studentenweek af in de Koepelhal. Het volledige programma kun je vinden op de website van de TOP week.
top week

Purple Festival

Ook Purple Festival, de introductieweek van Fontys, staat in dezelfde week als de TOP week op het programma. Dit gaat wel invloed hebben op het straatbeeld. Bereid je voor op gekke outfits, maffe opdrachten en studentikoze taferelen.

Foto’s

Tijdens de TOP week sturen we uiteraard onze fotografen weer op pad. Ben jij op de foto gezet? Dan kun je deze foto een dag later, als je met een kater jezelf aan het voorbereiden bent op nog een dag feest, terugvinden op www.tilburg.com/fotos.

Reageer op dit bericht