Nieuws

Opening van de LocHal
Let op! Dit artikel is al 1060 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De grote (officiële) opening van de LocHal: dit is het programma

We kunnen er al even van genieten, maar op 25, 26 en 27 januari staat dan toch eindelijk de grote (officiële) opening van de LocHal op het programma. Het prachtig gerenoveerde gebouw in de Spoorzone is inmiddels de thuisbasis van Seats2Meet, Kunsloc Brabant en de nieuwe Bibliotheek en ontvangt lovende reacties. Dat moet gevierd worden! Lees hier meer over het programma tijdens het feestweekend.

Foto: Corné Hannink

Vrijdag 25 januari

De Grootste PubQuiz van Tilburg

Het hoogtepunt op de vrijdagavond van het openingsfestival? Dat is met uitstek ‘De Grootste PubQuiz van Tilburg’. Want de allergrootste, dat gaan ze zeker worden! Verschillende Tilburgse ondernemingen, zoals ’t Taphuys, Café Bolle, De Boekanier, RAW, maar ook Poppodium 013, Cinecitta en Stichting Roze Maandag, bundelen hun krachten om dit te realiseren. Na afloop van de quiz is het tijd voor de PubQuiz Afterparty met onder anderen The Boy Next Door achter de draaitafels.

Helaas is het op dit moment niet meer mogelijk om je in te schrijven, mocht je dat nog niet gedaan hebben. Het aantal reacties was overweldigend en daarom staat er momenteel een wachtlijst. Maar, laat mede-organisator Mark Dekker weten, misschien komt er volgend jaar wel een tweede editie. “Want de eerste verjaardag van deze LocHal zal toch ook gevierd moeten worden.”

Verder

Naast de PubQuiz is er overdag ook een vol programma. Het algemene thema voor deze middag is ‘vooroordelen’. Je kunt onder andere komen luisteren naar verschillende lezingen en verhalen over vooroordelen. “Maar het programma Human Library is ook te gek,” laat Mark weten. “Er zijn één-op-één gesprekken met ‘menselijke boeken’, jonge wetenschappers met een laagdrempelig verhaal en een fantastisch sinaasappelexperiment dat je aan het denken zet.” Het volledige programma van deze dag, vind je hier.

Zaterdag 26 januari

De Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon

Een van de meest opvallende programmaonderdelen van zaterdag 26 januari is De Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon. In 2017 verscheen het boek ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’: verhalen over honderd inspirerende vrouwen, met gelijkwaardigheid als uitgangspunt. Na groot internationaal succes verscheen eind 2018 een vervolg.

Tijdens de voorleesmarathon delen twintig inspirerende mensen, zoals actrices Anouk Maas en Jamie Grant, wethouder Erik de Ridder en zangeres Casita, de honderd verhalen. Programmamaker Eef van Eerdewijk over de marathon: “Wat als meisjes meer geprikkeld worden om groter te dromen en meer te durven? En wat als jongens al vroeg verhalen horen over inspirerende vrouwen?”

De marathon vindt van 11.00  tot 17.00 uur plaats in de Kennismakerij.

Verder

Het algemene thema van de zaterdag is ‘meedoen’. In de labs kun je volop samenwerken, leren en uitproberen. Denk hierbij aan het zelf ontwerpen van een stripfiguur, een masterclass gamedeveloping en je eigen kleding maken. Bekijk hier het volledige programma!

Zondag 27 januari

Tilburgse Talkshow Trialton

Tilburgers hebben altijd wel iets te maauwen. Het is dan ook niet gek dat onze stad een echte talkshow-cultuur heeft. Om deze cultuur eens in het zonnetje te zetten, vindt op 27 januari de Tilburgse Talkshow Triatlon plaats in de Kennismakerij. Van 12.00 tot 16.00 uur komen verschillende Tilburgse initiatieven aan het woord. Denk hierbij aan Goldfished, Fuck Up Nights, Pecha Kucha en Notenkrakers.

De Grote Tilburgse Improvisatieshow

De zondagmiddag wordt afgesloten met De Grote Tilburgse Improvisatieshow, welke wordt omschreven als The Graham Norton Show meets de Lama’s. Een aantal bekende Tilburgers, waaronder Jochen Otten, Hind Hakki en Christanne de Bruijn, zijn te gast en worden geïnterviewd. Deze interviews vormen, samen met thema’s uit de stad en actuele onderwerpen, de inspiratie voor een groep improvisatieacteurs om sketches uit te voeren.

Verder

Naast de bovenstaande toppers, is er op de zondag nog veel meer te beleven in de LocHal. Check de agenda voor alle activiteiten!

Reageer op dit bericht