Nieuws

reefer rack
Let op! Dit artikel is al 241 dagen oud en wellicht niet meer relevant

GVT bouwt ‘reefer rack’ op bedrijventerrein Loven

Logistiek bedrijf GVT gaat beginnen aan een nieuw plan. Langs het Tilburgse spoor starten ze de bouw van een ‘reefer rack’: een stelling om koel- en vriescontainers draaiende te houden. Handig, zeker wanneer de vracht in de wacht staat!

Foto: GVT

Reefer Rack

De stelling koel- en vriescontainers zal bestaan uit drie lagen, met elk ruimte voor tien containers. Wil Versteijnen, directeur van GVT, vertelt aan Brabants Dagblad: “Ze krijgen allemaal een aansluiting op stroom, dat voorkomt dat een heel weekend de motoren staan te blazen”.

De locatie van het bouwwerk is op bedrijventerrein Loven; onder de overslagkraan van Railport Brabant, tegen het spoor aan. Die spoorlijn is de directe handelsverbinding van Tilburg naar Chengdu (China). Omdat het temperatuurverschil extreem kan zijn worden de containers hier op voorbereid.

Status

Versteijnen laat aan Brabants Dagblad weten wat de huidige gang van zaken is: “De stellingconstructie is besteld, we hopen hem voor de zomer draaiend te hebben”. GVT wacht momenteel op de omgevingsvergunning van gemeente Tilburg. De toekomstplannen liggen bij duurzame stroom: GVT wil de stroom voor de containers dan ook leveren uit eigen zonnepanelen. De aanvraag voor rijkssubsidie is inmiddels gedaan.

Reageer op dit bericht