Gymzaal voor basisschool De Elzen

Het college reserveert 500.000 euro voor de bouw van een gymzaal voor basisschool De Elzen. De gymzaal moet naast de school komen te liggen, in het nieuwe bouwplan aan de Noordhoekring. In de gymzaal

Op dit moment maakt De Elzen gebruik van de gymzaal bij basisschool De Vuurvogel aan de Eikstraat en de gemeentelijke gymzaal aan de Cederstraat. De school maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid van de kinderen tijdens het fietsen door het centrum van en naar de gymzaal aan de Cederstraat. Daarom heeft het schoolbestuur de gemeente gevraagd om een eigen gymzaal.

Het naast de school gelegen bouwplan van ontwikkelaar Stuproject aan de Noordhoekring biedt mogelijkheden voor het realiseren van een gymzaal van 300 m2. Dat kan aan de achterzijde van het gebouw, direct grenzend aan het schoolterrein. Hier waren oorspronkelijk plannen voor een fietsenstalling. Die komt nu op een andere plek in het gebouw. Met de ontwikkelaar zijn hierover inmiddels afspraken gemaakt.

Lagere parkeerdruk

Het voordeel van de bouw van een gymzaal in het bouwplan is dat dit voor de omgeving zorgt voor een lagere parkeerdruk. Ook de buitenschoolse opvang, die in het bouwplan komt, kan gebruik maken van de gymvoorziening. Zo wordt de voorziening ook buiten schooltijd goed gebruikt. Dat is in het belang van de school, de kinderen, de ouders én de buurt.

Het besluit van het college is een ontwerpbesluit. Het college stelt de gemeenteraad voor om de kosten van deze gymzaal ten laste te brengen van het jaarresultaat 2013.