Hall of Fame ontvangt vluchtelingen tijdens evenementenmiddagen

Vluchtelingen afleiding bieden en interactie tussen culturen bevorderen. Dat wil Hall of Fame doen met een serie initiatieven waaronder een workshopmiddag. Loes Menger, stagiaire bij de Hall of Fame, is de organisator van een speciale middag voor vluchtelingenjongeren die verblijven in Tilburgse opvangcentra.

Op 22 december krijgen ze een rondleiding door de Hall of Fame, kunnen ze deelnemen aan workshops en krijgen ze de mogelijkheid zelf een evenement te bedenken in de Hall of Fame.

Evenementenmiddag

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het Advocaten Collectief Tilburg. Vanwege haar 30 jarige jubileum verdeelt het advocatenkantoor geld onder een aantal goede doelen. De aanvraag van Loes is tussen 132 aanvragen een van de acht uitgekozen doelen: ‘Deze kans kon ik natuurlijk niet laten liggen. Vandaar dat ik meteen een aanvraag gedaan voor een ander project waar ik mee bezig ben, deze is gericht aan vluchtelingenkinderen. Door de gift krijgen wij nu de kans om beide activiteiten extra goed aan te pakken!’.

Naast de evenementenmiddag gaat de Hall of Fame zich ook richten op vluchtelingkinderen. Elke woensdagmiddag organiseert Loes de Kinder Knutsel Middag in de Hall of Fame. Een laagdrempelige activiteit waarbij kinderen van basisschoolleeftijd onder begeleiding van Hall of Fame vrijwilligers met allerlei materialen knutselen. Met de komst van de vluchtelingen in Sint Jozefzorg heeft ze besloten de kinderen (en hun ouders) erbij te betrekken. Door knutselactiviteiten aan te bieden voor de kinderen van Sint Jozefzorg wil Loes kennismaking en integratie verbeteren. ‘Hall of Fame is een organisatie waar iedereen welkom is. Ik vind dat we de actuele ontwikkelingen betreffende de vluchtelingen instroom simpelweg niet zomaar kunnen negeren’, aldus Loes Menger.

Spoenk voor vluchtelingen

Ook andere initiatieven vanuit de Hall of Fame zijn opgezet om de vluchtelingen zich welkom te laten voelen. Vrijdag 27 november zijn 42 vluchtelingen uit de crisisopvang aan Ringbaan-West naar de reguliere dansavond Spoenk gekomen, daar hebben ze gedanst op een bonte mix van Arabische muziek, Afrojazz, Funk en Latin. Vrijwilligers hebben de groep geïnteresseerden bij het opvangcentrum opgehaald en weer teruggebracht. Voor de Spoenk editie van 26 december worden opnieuw vluchtelingen uitgenodigd.

Hall of Fame is een culturele organisatie voornamelijk gericht op jongerencultuur. Daarnaast dient Hall of Fame een maatschappelijke functie door met haar activiteiten individuen, groepen en organisaties te verbinden en te ondersteunen en op deze manier cultuur participatie in Tilburg te bevorderen.