Halloween Spooktocht in Koolhoven

De kinderen in de Veenendaalstraat van Tilburg maken zich op voor een griezelige vrijdagavond. Voor het derde jaar op rij organiseert de BVK (Buurtvereniging Veenendaalstraat Koolhoven) een heuse Halloween Spooktocht in de eigen straat.

Om 19.00 uur verzamelen de kinderen uit de Veenendaalstraat bij huisnummer 21/22. In kleine groepjes gaan ze vervolgens onder begeleiding van een volwassene op pad. Onderweg komen ze spoken tegen. Daarnaast gaan ze, zoals gebruikelijk bij Halloween, langs de deuren voor een snoepje of een spannende verrassing.

Special effects
Wat twee jaar geleden begon als een kleinschalige kinderactiviteit, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar de mensen in de straat naar uitkijken. Bij diverse huizen staat de kinderen een spannend avontuur te wachten. Denk aan een griezelig toneelstukje of een ontmoeting met een skelet. Huisnummer 45 spant wat dat betreft de kroon. Op dit adres zal een griezelige licht- en geluidsshow te zien zijn met ‘special effects’ die in de Efteling niet zou misstaan. De enge avond wordt voor kinderen en volwassenen afgesloten met een hapje en een drankje rond het vuur.

Knutselen
Afgelopen zaterdag (25 oktober) was er al een knutselochtend in de Veenendaalstraat als voorbereiding op de spooktocht. De kinderen konden een emmertje versieren, waarin ze tijdens de spooktocht hun ‘snoepbuit’ kunnen bewaren. Ook hebben de kinderen griezelige maskers en enge spinnenwebben geknutseld die nu voor de ramen hangen bij diverse huizen in de straat.