Hans Kokke nieuwe directeur van PortAgora

PortAgora

Hans Kokke (46) wordt per 1 juli de nieuwe directeur van PortAgora; het KringloopWarenhuis aan het Koningsplein in Tilburg. Kokke (voormalig wethouder) neemt de taken over van Jan van Esch, die na ruim tien jaar afscheid neemt.

Mooie kansen

Hans Kokke gaat voor zes maanden aan de slag en zal zich met name richten op de toekomstplannen van PortAgora en op de interne organisatieontwikkeling. PortAgora is een stichting met 50 vrijwilligers en drie betaalde medewerkers. Met de herontwikkeling van het Koningsplein en focus op de bijdrage van KringloopWarenhuis Portagora aan een steeds noodzakelijker wordende circulaire economie, liggen er opgaven en mooie kansen voor de organisatie. Samen met partners in de stad kan Portagora haar bijdrage leveren aan een gezond en gelukkig Tilburg.

Over PortAgora

PortAgora bestaat als stichting bijna 40 jaar en komt voort uit de stichting ‘Tilburg helpt Polen’, die in 1981 is opgericht voor het inzamelen van voedselpakketten en kleding. Sinds de val van het IJzeren Gordijn heeft de stichting onder de noemer ‘Oost Europa Centrum’ veel activiteiten ondernomen in diverse landen in Zuidoost-Europa. Jan van Esch is ruim 23 jaar actief met het ondersteunen van maatschappelijke projecten in de Balkan en zal deze activiteiten onderbrengen in een nieuwe stichting ‘New Balkan Wave’. Deze stichting zal blijven samenwerken met PortAgora.
Hans Kokke zal naast zijn nieuwe baan bij PortAgora ook werkzaam blijven voor het Sociaal Meldpunt in Tilburg.