Nieuws

Live meekijken
Let op! Dit artikel is al 1065 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Harboury komt met nieuw concept: live meekijken in de keuken!

Heb jij altijd al willen weten hoe de keuken van een restaurant eruit ziet tijdens een drukke en hectische avond? Dit weekend krijg je de kans. Bij Restaurant Harboury kun je namelijk op 6 en 7 april via Facebook en de website live meekijken in de keuken! 

De camera gaat aan om 19.00 uur, maar eerder die dag (om 14.00 uur) kun je ook al meekijken met de voorbereidingen. Eigenaar en chefkok Hein geeft uitleg bij de bereiding van de gerechten die in het restaurant worden geserveerd. Daarnaast is er ook interactie mogelijk tussen de chef en het publiek. Mocht je dus vragen hebben, dan kan je deze stellen.

Beste of slechtste idee?

Hein Schlahmilch weet het allemaal nog niet zeker: is dit nu het beste idee dat hij ooit heeft gehad of het slechtste? Mede-eigenaresse Marly Hendrickx is er zekerder van: “Dit is een geweldig vernieuwend idee. Ik was er vanaf het begin al enthousiast over.” Volgens Hein worden er in de drukte en stress soms uitspraken gedaan die beter in de keuken kunnen blijven, maar aan de andere kant mag het best ongepolijst en op het scherpst van de snede getoond worden. “Collega-koks die ik het idee heb voorgelegd keken me aan alsof ik gek was geworden,” vertelt Hein. “De tijd zal het leren. Ik grijp de gelegenheid in ieder geval aan om mijn manier van koken uit te dragen.”

Live meekijken in de keuken

Op drukke à-la-carte-avonden kun je meekijken met de hectiek van de restaurantkeuken, de snelheid, stress en deadline van elke gang die doorgegeven wordt. Ook zijn er momenten dat Hein en zijn brigade live vragen beantwoorden. Tijdens de voorbereiding voor het diner, de ‘mise-en-place’, maken ze dan tijd vrij om uit te leggen met welke producten ze werken. Hein deelt dan recepten en kan zelf ook vragen stellen, bijvoorbeeld welke gerechten en recepten favoriet zijn bij de kijkers. De mooiste ideeën worden dan daadwerkelijk in het restaurant geserveerd.

De live-stream is te volgen op smartphone, tablet, computer en digitale tv. Simpel aan te klikken op de website van restaurant Harboury, of via Facebook. Benieuwd naar het introductiefilmpje? Check deze dan hieronder:

Reageer op dit bericht