Nieuws

Paul Kil
Let op! Dit artikel is al 289 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Hart en Vaatcafé bij ETZ TweeSteden Ziekenhuis

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) en de Hart&Vaatgroep houden op donderdag 26 oktober van 14.00 tot 16.30 uur voor het eerst een Hart en Vaatcafé op locatie ETZ TweeSteden aan de Dr. Deelenlaan. Iedereen die te maken heeft met hart- en vaatziekten is er welkom. De eerste editie heeft als thema: ‘Uw zorg omtrent hartfalen: nu en in de toekomst’.

De organisatie heeft voor dit onderwerp gekozen omdat de zorg rondom hartfalen gaat veranderen. Daarom neemt het ETZ deel aan het kwaliteitsprogramma Connect Hartfalen. Hiermee willen de ETZ-cardiologen samen met huisartsen en andere zorgverleners nog betere zorg bieden aan patiënten met hartfalen.

Ontmoetingsplaats

Het Hart en Vaatcafé moet dé ontmoetingsplaats worden voor patiënten, hun naasten, medisch specialisten en andere zorgverleners. Het café is bedoeld om deelnemers op informele wijze met elkaar in contact te brengen onder het genot van een hapje en een drankje. Deelnemers krijgen informatie van specialisten, kunnen ervaringen uitwisselen en vragen stellen. De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie.

Cardioloog dr. B. Szabó en huisarts L. Tromp zijn blij met het initiatief: “Patiënten hebben behoefte aan informatie over hun ziekte, de mogelijke behandelingen en de keuzes die ze moeten maken. Bovendien ervaren ze contact met lotgenoten als positief en leerzaam.” Ze verwachten een grote opkomst, omdat de bijeenkomst laagdrempelig, interactief en gratis is.

Aanmelden Hart en Vaatcafé

Belangstellenden kunnen zich via deze link online aanmelden voor het Hart en Vaatcafé. Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van de Hart&Vaatgroep.

Hart en Vaatcafé

Reageer op dit bericht