Nieuws

Yuverta
Let op! Dit artikel is al 68 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Helicon MBO fuseert met andere onderwijsorganisaties en heet nu Yuverta

Het Helicon MBO aan de Spoorlaan heeft sinds 1 augustus een nieuwe naam. De onderwijsinstelling is een fusie met het Wellantcollege en Citaverde aangegaan en heet nu Yuverta.

Thuis in de toekomst

Yuverta wil écht van betekenis zijn voor leerlingen, studenten, cursisten, voor elkaar, de medewerkers en de regio. Ze zijn ‘thuis in de toekomst’ omdat ze zich bezighouden met thema’s die ertoe doen. Denk aan klimaat, energie en water. Maar ook voeding en welzijn van mens en dier. Met het bedrijfsleven verkennen ze de wereld van nu en morgen. Hier werken ze samen aan een duurzame verbetering van het onderwijs en leefomgeving.

Persoonlijk en dichtbij

Door te fuseren, worden krachten en kennis gebundeld. Daarmee wordt de onderwijskwaliteit versterkt en zo kan de instelling in de toekomst hun persoonlijke onderwijs blijven bieden. Yuverta is verankerd in regio’s en heeft 53 scholen. Ook hebben ze 9 regio’s waarbinnen ze de samenwerking met het bedrijfsleven en de onderwijsvernieuwing vormgeven.

Goed nieuws mag je vieren

Vanaf het nieuwe schooljaar gaat Yuverta écht van start. De scholen organiseren tijdens de eerste schoolweek leuke momenten met leerlingen, studenten, cursisten en medewerkers om de start te vieren. Om nu ook even stil te staan bij deze mooie mijlpaal delen ze een leuke video waarin een aantal leerlingen, studenten en collega’s vertellen waar zij aan denken bij ‘Thuis in de toekomst’.

Vernieuwde website online

Bij een nieuwe organisatie hoort een nieuwe website. De nieuwe Yuverta website is inmiddels online.