Nieuws

Let op! Dit artikel is al 3077 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Herontwikkeling wollenstoffenfabriek AaBe-complex

Rialto Vastgoedontwikkeling BV (Rialto) uit ’s-Hertogenbosch heeft de voormalige wollenstoffenfabriek AaBe  te Tilburg gekocht van Bouwinvest die handelt namens de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfBOUW). Rialto is voornemens om het complex te herontwikkelen tot een nieuw, complementair winkelcentrum binnen de Tilburgse winkelstructuur: ‘Retailpark Tilburg AaBe’.

Naar voorbeeld van de Retailparken  in binnen- en buitenland, vormt het complex een verzameling landelijke  winkelformules die op een goed bereikbare locatie zijn gesitueerd ‘onder één dak’.   Het winkelaanbod richt zich op de koopthema’s in-en-om-het-huis, vrije tijd en boodschappen.

Het winkelaanbod is met meer dan 27.000 m2 winkelvloeroppervlak compleet. In combinatie met de goede parkeermogelijkheden speelt het AaBe-complex in op de toenemende behoefte van de consument voor het doelgericht, efficiënt en comfortabel winkelen.

Voor de herontwikkeling is inmiddels een onherroepelijke omgevingsvergunning afgegeven en wordt er overleg gevoerd met de zittende winkeliers over de verhuizing van hun winkel naar een nieuwe locatie binnen het ‘Retailpark Tilburg AaBe’. De zittende  winkeliers zijn Leen Bakker, Van Asten Babystore, Slaapgenoten, Pure Wood, Beter Bed, BeddenReus en MatrassenConcord.

Daarnaast is Rialto in gesprek met diverse vooral landelijke winkelbedrijven voor een vestiging in ‘Retailpark Tilburg AaBe’. De volgende winkelbedrijven zijn reeds gecontracteerd: JUMBO, Lidl, Leen Bakker, Blokker Tuin, Xenos, Big Bazar en Intertoys.

In de directe omgeving zijn reeds diverse partijen gevestigd waaronder Halfords, De Harense Smid, Praxis en Kwantum. ‘Retailpark Tilburg AaBe’ zal dan ook dé locatie voor doelgerichte aankopen in Tilburg en omstreken worden.

Het streven is om eind 2013 te starten met de bouwwerkzaamheden van de eerste fase. De huidige winkels aan de Wethouder Van Ierlantstraat blijven doorfunctioneren en bereikbaar totdat de
nieuwe winkelruimtes gereed zijn.

Aanleiding voor de verkoop door Bouwinvest is dat de herontwikkeling van het voormalige AaBe-complx niet meer past binnen de huidige fondsstrategie; beleggen in wijkwinkelcentra voor de dagelijkse boodschappen en in winkels op A1-locaties.  Teneinde de beoogde herontwikkeling van het Piushavengebied en het ‘Retailpark Tilburg AaBe” mogelijk te houden, heeft Bouwinvest, vooruitlopend op de verkoop van het AaBe-complex, de eerste stappen van de herontwikkeling reeds gezet, waarbij de karakteristieke monumentale schoorsteen van het complex is gerestaureerd. Tevens heeft Bouwinvest de vergunningsprocedures voor alle te plegen bouwactiviteiten succesvol
doorlopen.

Reactie van de Gemeente Tilburg:
“We hebben vertrouwen in Rialto Vastgoedontwikkeling B.V. als ontwikkelaar voor de locatie van het voormalige AaBe-complex”, aldus Berend de Vries, projectwethouder voor de Piushaven: “De uitvoering van deze plannen zijn weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebied, waar grootschalige industrie plaatsmaakt voor nieuwe woningen  bedrijvigheid. Piushaven ontwikkelt zich echt tot een diverse en levendig woonwerkgebied met veel groene ruimte om te recreëren aan het water”.

Rialto Vastgoedontwikkeling BV
Rialto Vastgoedontwikkeling is een volledig onafhankelijke, risicodragende en solide vastgoedontwikkelaar met de focus op winkelvastgoed. Als relatief jonge onderneming (opgericht in 2001) en gevestigd in ‘s-Hertogenbosch heeft zij inmiddels een goede naam opgebouwd in het realiseren van creatieve en aansprekende projecten.

Bouwinvest
Bouwinvest Real Estate Investment Management (REIM) B.V. is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Zij voert het beheer over drie Nederlandse sectorfondsen (Woningfonds, Kantorenfonds en Winkelfonds) en is manager van mandaten voor institutionele vastgoedbeleggingen in Europa, Noord-Amerika en Azië/ Pacific. Het belegd vermogen bedraagt in totaal EUR 5,6 miljard.

Reageer op dit bericht