Nieuws

Jeugdlacrosse
Let op! Dit artikel is al 524 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Het eerste indoortoernooi jeugdlacrosse gaan de Brabant Beasts winnen!

De teamsport Lacrosse krijgt dit jaar voor het eerst een indoortoernooi voor de jeugd. Op zondag 15 januari haakt jeugdlacrosse (8 tot 15 jaar) aan bij de tweede editie van het prestigieuze internationale vrouwentoernooi The Cup in Tilburg. Teams komen speciaal voor dit toernooi uit de Verenigde Staten, Zweden, Duitsland, België en ook het Nederlandse nationale vrouwenteam speelt mee. 

Geïnteresseerde bezoekers kunnen wedstrijden met ervaren spelers op hoog tempo komen bekijken. 14 januari en 15 januari van 08.00 uur tot 16.00 uur, UvT Sportcentrum in Tilburg.

Jeugdlacrosse

Daniël Sterenborg, coach van recent gestart Brabants jeugdteam Ossendrecht Ogers, is supertrots dat jeugdspelers hun weg naar Tilburg weten te vinden hiervoor: “Toernooien als deze geven kans om wedstrijden te spelen tegen andere teams, andere landen en middels de drie ingeplande clinics zullen spelertjes een ervaring rijker naar huis gaan. Het gaat supertof worden. Natuurlijk gaat ons team, voor de gelegenheid samen met de Tilburg Titans en omgedoopt tot de Brabant Beasts, met de overwinning naar huis, dat lijkt ons wel duidelijk.”

Yvonne Petit

Yvonne Petit, van Tilburg Lacrosse, is supertrots dat de tweede editie in háár Tilburg wordt gehouden: “Leuk dat naast de diverse internationale teams ook jeugd kan aanhaken. Deze editie is speciaal omdat we dit jaar uitbreiden met wedstrijden en clinics voor jeugdspelers. Dit is een mooie stap voor jeugdlacrosse en ook voor het toernooi super. De Amerikaanse mede-organisatoren wilden juist de sport meer bekendheid geven door aan de spelers in Europa kennis over te brengen vanwege hun jarenlange ervaring.

Geïnteresseerde bezoekers kunnen wedstrijden met ervaren spelers op hoog tempo komen bekijken. Er is bij indoor lacrosse geen ‘uit’ waardoor het spel heel snel en dynamisch blijft. En dus de jeugdwedstrijden met enthousiaste kids die de sport ontdekken, dat is dan een prachtig toetje.”

Reageer op dit bericht