Nieuws

plantaardig restaurant
Let op! Dit artikel is al 414 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Het geld is binnen: plantaardig restaurant Food Focus opent in Tilburg

Na een lange crowdfundcactie is het de Tilburgse Bregje Mols gelukt. Ze haalde ruim €75.000,- op voor het verwezenlijken van haar plantaardige restaurant in de binnenstad van Tilburg. Focus Foodbar wordt de naam en als alles meezit opent de zaak al deze zomer. 

Focus Foodbar

Bregje weet precies wat ze wil met haar Foodbar: een pand in het centrum, plek voor zo’n veertig gasten, een (kleine) buitenruimte en een menukaart met veel variatie. Je moet er straks terecht kunnen voor lunch, diner, koffie én een lekkere borrel. “Dat het pand in de binnenstad gevestigd is, vind ik heel belangrijk. Ik wil de drempel voor mensen die normaal niet plant-based eten zo klein mogelijk maken.”

Ook de stijl van de zaak heeft Bregje al voor ogen. “Veel planten, veel donkergroen, chroom, donker hout en zwart. Het wordt best wel classy, maar toch toegankelijk.”

‘Iedereen moet kunnen komen eten’

Inmiddels is er ook een chef-kok aangenomen en begint het menu steeds meer vorm te krijgen. “Eigenlijk wordt het een hele normale menukaart, alleen is alles plantaardig.” Voor het diner biedt Focus Foodbar verschillende voor-, hoofd- en nagerechten aan. Elke gang heeft een toegankelijke optie, zoals een bietencarpaccio of risotto. Maar ook een paar normale opties en een wat duurdere/exclusievere optie. “Iedereen die uiteten wil, moet bij ons uiteten kunnen.”

En dat iedereen uiteten moet kunnen bij de Foodbar, zie je ook terug in de ideeën van Bregje. Studenten kunnen straks genieten van een daghap: een goedkopere optie waarbij ook nog eens food waste tegen wordt gegaan. “We gaan hiervoor samenwerken met onder andere de Stadstuinderij om overschotten op te kopen en te gebruiken in de gerechten.” Maar ook iedereen die van fine-dining houdt kan zijn of haar hart ophalen: twee weken per jaar kun je bij Focus Foodbar terecht voor een vijf- of zevengangendiner.

Waar Bregje ten slotte ook héél enthousiast over is, is de heerlijke Beyond Meat burger die op de kaart komt te staan. “Deze burger lijkt zó ziekelijk veel op echt vlees!”

Reageer op dit bericht