Nieuws

kattencafé
Let op! Dit artikel is al 1070 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Het geld is binnen: Tilburg krijgt nu toch echt een kattencafé!

Het was nog even spannend of ze het gingen halen, maar het is gelukt! De crowdfundactie voor Kattencafé de Spinnerij is voor 82% binnen en dat betekent dat het café er gaat komen. Zondagavond was de deadline en in totaal haalden 297 supporters €19.670 op.

De afgelopen weken zette initiatiefneemster Yvette Kouwenberg meerdere acties op. Zo werd er een veiling gehouden, een bingo georganiseerd en werden er vooral heel veel shirts, mokken, notitieboekjes en andere kattenitems verkocht om geld op te halen. In totaal stond er een bedrag van €24.000 voor de campagne, waarbij 80% van het totaalbedrag genoeg was om open te gaan. Je kunt hier zien waar het opgehaalde geld aan besteed gaat worden.

Voor een eerdere crowdfunding voor kattencafé ‘The Majestic Cat’ werd in 2016 niet genoeg opgehaald. Het streven van de initiatiefnemer was destijds om €10.000 op te halen, toen werd er €1.880 opgehaald.

Over de Kattencafé de Spinnerij

Waar het kattencafé gaat komen, is nog niet bekend. Het enige wat Yvette weet, is dat het een locatie in de Tilburgse binnenstad zal zijn op loopafstand van Centraal Station.

En mocht je nu onder een stoeptegel geleefd hebben en jezelf afvragen wat een kattencafé is? In deze hippe cafés wonen een aantal katten, speciaal voor de liefhebbers die thuis geen kat hebben of die geen moment zonder kunnen. Tijdens je kop koffie kun je dus lekker met de katten knuffelen en spelen. De hype begon ooit in Japan, maar is inmiddels ook in Nederland al goed ingeburgerd. Er zijn al meerdere kattencafés in Brabant en nu kan Tilburg aan dat lijstje worden toegevoegd.

Reageer op dit bericht