Nieuws

nationaal hitteplan
Let op! Dit artikel is al 1623 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Het nationaal hitteplan van De Kruikenzeiker

Wè isset tóch wèèrm, meense! Dan zul je altijd zien dat juist jij moet werken terwijl al je vrienden en familie met een koelbox vol lekkernijen aan een of ander meer in de regio liggen te bakken. Het is zelfs zo warm dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een nationaal hitteplan heeft gemaakt. Aangezien die maatregelen tegen de hitte behoorlijk voor de hand liggen, vroegen wij De Kruikenzeiker (je weet wel, die gast die altijd verslagen van Willem II maakt) om het nationaal hitteplan wat aan te passen voor Tilburg. 

Hij geeft je hieronder (0)13 tips om de hittegolf in Tilburg te overleven. Doe ermee wat je wilt!

Op oe werk:

Tip #1: Veel water drinken.

Tip #2: Airco op standje pinguïn (zo koud mogelijk dus).

Tip #3: Niet druk maken, ’t gao zoals ’t gao.

Tip #4: En meteen de belangrijkste tip in deze categorie: vooral niet teveel doen.

Als ge thuis bent:

Tip #5: Zak mee ijs tegen oe kèèl houwe. Daar zit oe slagader en zo koelt de temperatuur van oe bloed het snelst.

Tip #6: Zwembad kopen bij d’n Action en op laten blazen door een kiendje uit de buurt voor €5,-. Vervolgens vullen mee koud water en d’r in gaan liggen. Extra tip: kunde meepessaant gebruiken om oe bier koud te leggen.

Tip #7: Alle gordijnen dicht, rolluiken dicht en gewoon de hele dag Bar Rescue kijken. Je kunt eventueel ook een spelelement toevoegen: bij iedere cocktail die ze in dat programma maken, maak jij er ook eentje voor jezelf.

Tip #8: Koop een ventilator met verstuiver. Extra tip: niet doen als je zo’n Xenos-persoon bent met een hoop onbewerkte steigerhouten meubelen. Die kunnen deh nie goed hebben.

Tip #9: Zorgt deh heel oe vriezer vol ligt mee cola Calippo’s. Die krijg je nooit meteen omhoog geknepen waardoor je ze eerst kunt gebruiken om oe hals te koelen. Hedde daarna gewoon cola. Top!

Als ge de deur uitgaat:

Tip #10: Ga naar de Oude Warande/Wandelbos. Daar is het koel en kunde de hele dag met een tas Schultenbräu in de schaduw op een benkske zitten. Of ge haalt er een paar zakken chips bij en ge kunt picknicken.

Tip #11: Ga naar Zwembad Stappegoor, Driebrucht of Reeshof. Of als je geen zin hebt in lichaamshaar en sigarettenpeuken tussen je tenen, kun je naar het Blauwe Meer gaan.

Tip #12: Ga naar een terras met snel personeel dat de hele dag koud bier voor je haalt. Bij voorkeur met uitzicht op de BEKA toren die door het hete weer spontaan weer begint te roken.

Tip #13: Als je naar de stad gaat, oe auto diep onder de grond parkeren. Dus het Pieter Vreedeplein of Koningsplein. Daar is het koel en stinkt het niet zo naar zeik als in de trappenhal van de Tivoli-garage.

Reageer op dit bericht