Nieuws

nierstichting
Let op! Dit artikel is al 774 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Het T.S.C. Sint Olof collecteert voor de Nierstichting en haalt €2.462,- op

De studentenvereniging Sint Olof aan de Spoorlaan organiseert al jaren een collecte voor de Nierstichting in het centrum van Tilburg. Dit jaar heeft de studentenvereniging een bedrag van €2.462,- opgehaald.

Jarenlange traditie

Het beeld van de student is niet altijd positief binnen de maatschappij. Hoewel Olof bekend staat als gezelligheidsvereniging, hecht de vereniging ook veel waarde aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Als sinds de jaren ’80 wordt er ieder jaar, aan het begin van het nieuwe collegejaar, in groten getale gecollecteerd voor de Nierstichting.

Yvonne Dijkstra-Terloo is weer content met het resultaat dit jaar. “De opbrengst ligt weer €300,- hoger dan vorig jaar, dus we mogen zeker tevreden zijn. De Nierstichting is trots op de studenten van het Tilburgs Studenten Corps ‘Sint Olof”. Het wordt erg gewaardeerd dat we ieder jaar weer op hun enthousiaste inzet mogen rekenen!”

Ook voorzitter Kayleigh Schmitz geeft aan erg trots te zijn op het bedrag dat dit jaar is opgehaald. “De samenwerking met de Nierstichting hebben wij als Olof hoog in het vaandel staan. Onze eerstejaars worden zo ook meteen bewust van het feit dat wij als Olof graag iets doen voor de maatschappij.”

Betrokkenheid bij de Tilburgse maatschappij

In samenwerking met Serve the City organiseert de studentenvereniging elk jaar ook een Spoorlaanborrel en buurtbarbecues op verschillende plekken in Tilburg. Daarnaast zet Olof zich in voor eenzame ouderen. Zo wordt er jaarlijks een bejaardendiner georganiseerd en wandelen leden van Olof op donderdagmorgen een uurtje met ouderen. Olof hoopt hiermee te laten zien dat het studentenleven niet enkel geassocieerd hoeft te worden met bier en feest.

Reageer op dit bericht