HetWerktCafé bestaat een jaar

Op 25 april 2014 bestaat HetWerktCafé één jaar. In het afgelopen jaar hebben veel werkzoekenden uit Tilburg en omgeving de weg naar dit vrijwillig initiatief weten te vinden. In een tijd dat veel mensen hun baan verliezen, blijkt er een enorme behoefte te bestaan aan verbinding en informatie. Veel werkzoekenden zijn op zoek naar goede deskundige tips en adviezen over het vinden van geschikte vacatures, het maken van een CV en een goed profiel op LinkedIn of het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Daarnaast zitten zij ook met vragen als: Wat wil ik en wat kan ik? Is iets voor mezelf beginnen iets voor mij? Hoe moet je netwerken? Hoe presenteer ik mezelf en hoe blijf ik arbeidsmarktfit? Hoe kan ik social media gebruiken om werk te vinden.

HoeHetWerkt
Bij HetWerktCafé kunnen werkzoekenden met deze vragen terecht bij een team van enthousiaste, betrokken deskundigen, die hun kennis en ervaring vrijwillig ter beschikking stellen en delen met werkzoekenden. Iedere bijeenkomst heeft een thema en begint met een (interactieve) presentatie door een professional. Daarna is er tijd om met elkaar aan de slag te gaan met het thema, ervaringen te delen, vragen te stellen aan de deskundigen of te netwerken aan de HetWerktTafels. Bij HetWerktCafé draait het om ontmoeten, verbinden, delen informeren en inspireren. Samenwerken is de manier om met én voor elkaar kansen te creëren en te vergroten.

HetWerktEcht
Dat dit werkt blijkt niet alleen uit de positieve reacties van de bezoekers, maar ook uit het feit dat we regelmatig te horen krijgen: “Dit is mijn laatste keer! Ik heb een baan!” In september werd HetWerktCafé verkozen tot winnaar van de Spint Zorgtrofee 2013.
WaarHetWerkt HetWerktCafé wordt gehouden iedere laatste donderdagmiddag van de maand bij Horeca T-Kwadraat, Olympiaplein 383, Tilburg. Iedereen die op zoek is naar een baan is welkom van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Vooraf aanmelden is niet nodig.

HetWerktInitiatief
HetWerktCafé is een vrijwillig initiatief en draait volledig op de inzet en middelen van de vrijwilligers en gastsprekers. Horeca T-kwadraat stelt iedere maand de prachtige lounge op de eerste verdieping aan ons ter beschikking. Zonder deze steun en betrokkenheid zou HetWerktCafé niet kunnen draaien.

HetWerktToekomst
Om werkzoekenden nog meer te ondersteunen starten we binnenkort met nieuwe activiteiten, te weten HetNetWerkt en HetWerktWorkshops.
Op 29 april starten wij met de eerste HetWerktWorkshop met als onderwerp “Succesvol solliciteren met gebruik van Linkedin”. Kijk voor meer informatie over deze workshop op onze website.

HetWerktInformatie
Meer informatie over de thema’s, het programma, over ons en over de nieuwe activiteiten vindt u op onze website www.hetwerktcafe.nl.