Heuvelpoort parkeergarage sluit in juli en augustus

verbouwing parkeergarage heuvelpoort

In juli en augustus is parkeergarage Heuvelpoort in Tilburg volledig gesloten. De verbouwing van het winkelcentrum tot ruime parkeergarage, gaat één van de laatste fases in: de opbouwfase.

Tip: bekijk in dit artikel de foto’s van de verbouwing en lees in dit artikel wat er precies gaat veranderen.

Er wordt deze maanden gestart met de opbouw van het nieuwe deel van de parkeergarage, daar waar voorheen de bioscoop gevestigd was. Ook wordt de bestaande parkeergarage gerenoveerd en verbonden met de bovenliggende parkeerniveaus.

Parkeergarage Heuvelpoort

In de planning is zorgvuldig gekeken naar het beperken van overlast voor zowel omwonenden als parkeerders en binnenstadbezoekers. Exact om die reden zijn juli en augustus gekozen voor volledige sluiting. In deze periode kent de parkeergarage de laagste bezetting, mede vanwege vakanties en de minder goede bereikbaarheid tijdens de Tilburgse Kermis.

Open in september

In september opent de nieuwe Heuvelpoort parkeergarage de deuren. Niveau 0 en niveau 1 zijn dan in ieder geval bereikbaar. Het streven is om direct zes parkeerniveaus te openen. De oplevering van de gehele parkeergarage staat in december 2016 gepland. Parkeerbezoek kan gedurende de sluiting terecht in de andere parkeergarages in de binnenstad.

De nieuwe Heuvelpoort parkeergarage…

  • telt 378 parkeerplaatsen op 12 parkeerniveaus, verdeeld over 6 verdiepingen
  • telt 20 laadpalen voor elektrische auto’s (met maximaal 22kw capaciteit)
  • heeft ruime parkeerplaatsen, tot wel 3 meter breed
  • is 24 uur per dag geopend en voorzien van camerabeveiliging
  • en heeft duurzame led-verlichting, die wordt gedimd wanneer er niemand is