Nieuws

afkoelen
Let op! Dit artikel is al 241 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Hier kun je afkoelen in Tilburg (en hier mag je wel én niet zwemmen)

Het is onderwerp van de dag en ook wij kletsen er graag over: de warmte! De zomer is nog maar net begonnen en of we zitten al midden in een tropische week. Ben jij vrij en wil je een beetje afkoelen? Of zoek je in de avond wat verkoeling? Check hier waar dat in Tilburg kan.

Zwemmen in het buitenbad

Het buitenbad van Zwembad Stappegoor heeft deze week lekker ruime openingstijden. Zo kun je er op dinsdag, woensdag en donderdag terecht tussen 12.00 en 19.00 uur. Op vrijdag van 12.00 tot 16.30, (tussen 17.00 tot 20.00 uur kun je terecht voor de Kids Summer Swim). Op zaterdag en zondag kun je zwemmen in het buitenbad tussen 10.00 en  17.30 uur.

Check ook eens dit artikel met recreatieplassen in de omgeving van Tilburg.

Pootje baden in het Spoorpark

Hoewel zwemmen in de Spoorpark tijdens het openingsweekend nog werd gedoogd, is de vijver in het gloednieuwe park geen zwemvijver. Sterker nog: zwemmen in het water van het Spoorpark is verboden en er wordt op gecontroleerd en gehandhaafd. Wél kun je er lekker pootje baden, afkoelen in de fonteinen en kunnen kinderen spelen in het beekje.

Waterpret in de binnenstad

Ben je in de bloedhete Tilburgse binnenstad? Ga dan even naar de fonteinen op de Heuvel of op het Burgemeester Stekelenburgplein. Niet alleen voor kinderen een feest om in te spelen, ook heerlijk om zelf even doorheen te lopen. Schoenen uit en springen maar!

Ga hier maar niet zwemmen

Met dit warme weer is aantrekkelijk om een duik te nemen in open water, maar Rijkswaterstaat waarschuwt dat zwemmen in het Wilhelminakanaal verboden en erg onverstandig is. Het zwemmen bij bijvoorbeeld Armhoef en Jeruzalem en bij de ingang van de Piushaven kan gevaarlijk zijn. De kwaliteit van het water is niet gegarandeerd en er kunnen scherpe obstakels zijn. Daarbij is het een scheepvaartroute en kunnen schepen slecht zicht hebben op zwemmers.

Koele plekjes in de stad

Uit onderzoek van Michiel Brink van RoyalHaskonigDHV blijkt dat Tilburg een van de warmste binnensteden van Nederland heeft. Veel gebouwen staan dicht op elkaar en door beperkt groen in de stad, warmt het centrum in Tilburg nogal snel op. Met name het Pieter Vreedeplein en de Heuvel zijn erg warm. Tenzij je de fonteinen in de binnenstad opzoekt, kun je dus maar beter vertoeven in de groene en koele gebieden in de stad. Check onderstaande kaart om te zien waar dit is:

Reageer op dit bericht