Nieuws

afkoelen op de tilburgse kermis
Let op! Dit artikel is al 136 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Hitte op de kermis: 8 plekken om af te koelen op het kermisterrein

Wat is het heet! Warmterecords, code oranje; oftewel Nederland in paniek. Maar het is ook Tilburgse kermis en een beetje warmte houdt je natuurlijk niet tegen. Immers; voor je het weet is het voorbij en moet je weer een jaar wachten op dit fantastische evenement. Maar we geven jullie graag een aantal tips voor afkoeling op de Tilburgse kermis. Daar komen ze.

Afkoelen op de Tilburgse kermis

#1: Amstel Bierhal

Misschien wel een van de koelste plekken van het kermisterrein: de Amstel Bierhal. De hal is compleet gekoeld met airco’s zodat je geen optreden hoeft te missen wegens de hitte!

#2: Desperados Road Show

Bij de Grill & Chill van de Desperados Road Show zit je heerlijk in de schaduw onder de bomen. Het waait er lekker door. Extra fijn: bij de Desperados Road Show staat een zwembad waar je lekker kunt zwemmen.

#3: Waaiers op terras bij Café de Kok

Café de Kok heeft tijdens de Tilburgse kermis een gigantisch terras. Je kunt er lekker zitten en mensen kijken. Speciaal voor de hitte hebben ze grote waaiers bevestigd onder de luifels zodat het lekker door waait en je ook nog eens rechtstreeks aan de kermislint in de schaduw zit.

#4: Poolparty bij Café Brandpunt

Donderdagavond begint om 21:30 uur de poolparty van Café Brandpunt. In de binnentuin, waar je sowieso geniet van schaduw, kun je een plons nemen en genieten van koude biertjes.

#5: In attracties

Als je tegen snelle attracties kunt, dan is dit ook wel een fijne tip. In zo’n booster maak je namelijk zo’n gigantische snelheid dat je lekker afkoelt door de wind.

En dan nog een tip: op het NS-plein staat een funhouse waar de attractie zelf water spuit en ze ook een tuinslang hebben bevestigd waar je eventjes onder kunt gaan staan.

#6: Watergevecht bij Villa Pastorie

Het is een stukje wandelen van het kermisterrein, maar je gaat wel lekker fris en verkoeld het kermisterrein op. Villa Pastorie organiseert namelijk een watergevecht donderdagmiddag om 15:00 uur. Je kunt ook nog een bucket corona winnen.

#7: IJsje eten

Dit weer vraagt natuurlijk om ijs. Gelukkig kun je op verschillende plekjes heerlijke ijsjes krijgen. Van fantastisch softijs van de FEBO tot het heerlijke Italiaanse schepijs van Intermezzo. Tip: ook Ice Rollas staat op het kermisterrein.

#8: even winkelen

De meeste winkels zijn met airco gekoeld. Zo kun je tijdens je kermisbezoek meteen een outfit scoren voor je laatste kermisweekend.

Maatregelen tegen de hitte

De organisatie van de Tilburgse kermis neemt sowieso maatregelen tegen de hitte en roept bezoekers op om goed in te smeren en veel water te drinken. Overal op het kermisterrein is gratis water te krijgen: bij de EHBO posten, de horeca en diverse exploitanten. Tevens zijn er genoeg mogelijkheden om even af te koelen bij verschillende sproeiers, voetenbadjes en zwembadjes op en rondom het kermisterrein.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis:

Reageer op dit bericht