Nieuws

Let op! Dit artikel is al 4085 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Hoazenpotse hoogtepunten met carnaval

Nog een paar dagen en dan is het weer zover: dan barst carnaval in D’n Haozenpot weer los! Carnavalskrant De Keutel is al huis-aan-huis verspreid, de café’s zijn al weer aangekleed en onze eigen carnavalsmascotte Kupke d’n Stèloor heeft al weer stiekem en heel kort het daglicht gezien. Naast de vele activiteiten en programma’s tijdens de carnavalsdagen in de diverse kroegen, zijn er enkele punten die zeker wat meer aandacht verdienen.

Opening Carnaval 2010 met loterij
Op zaterdag 13 februari zal Prins Kiske d’n Irste om 13.30 uur Carnaval 2010 in D’n Haozenpot officieel openen bij het oude gemeentehuis van Udenhout. Aan deze opening is ook een loterij voor kinderen verbonden: zij krijgen allemaal een lootje waarmee ze kans maken op een digitale camera. De winnaar is daarmee meteen hoffotograaf voor carnavalskrant van 2011!

Ouderenmiddag in het Atrium van De Eikelaar
Na de opening zal Prins Kiske een bezoek brengen aan de ouderenmiddag, een middag voor alle 55+-ers van Udenhout. Naast het bezoek van de Prins met zijn gevolg zullen de Dansmariekes acte de présence geven. Muzikale ondersteuning komt van De Peestekers en De Plaarzèk, een joekskapel uit Venray! Ook zullen de troubadours van Bach & Broccoli voor vrolijke klanken zorgen. Daarnaast is er voor alle aanwezigen roggebrood met zult (of kaas), geserveerd door Prins Kiske. Deze middag duurt van 13.30 u tot 16.30 uur en de entree is gratis.

Carnavalsmis op carnavalszaterdag
Zoals het hoort, vieren we carnaval ook in de Udenhoutse Lambertuskerk. Op zaterdag om 19.00 uur vindt de speciale carnavalsmis plaats met onder andere een optreden van de dansmariekes. Ook Pastoor Looyaard heeft zijn medewerking weer toezegd…. net als in de voorgaande jaren! De muziek in de kerk zal verzorgd worden het koor Cantique en De Plaarzèk uit Venray.

Optocht op zondag met Publieksprijs
Op zondag trekt de optocht weer vanaf 14.11 uur door de straten van Udenhout. Al enkele weken zijn de deelnemers in de weer met hun creaties. Er is overigens nog ruimte voor een aantal deelnemers! Bijzonder aan d’n Haozenpotse Optocht is dat het publiek langs de kant jury is. Tijdens de optocht worden formulieren uitgedeeld waarop toeschouwers aan kunnen geven wie volgens hen de beste of leukste deelnemer is. Publiek kan stemmen via het tijdens de optocht uitgedeelde formulier. Zowel het deelnameformulier als het formulier voor de Publieksprijs is te downloaden via www.skudenhout.nl en www.udenhout-centraal.nl.

Afsluiting met bekendmaking thema 2011
Al enkele jaren vragen we alle Haozen en Haozinnen om mee te denken voor het carnavals-motto. En dat heeft al heel wat prima motto’s opgeleverd, waar menig carnavalsvierder en optochtdeelnemer mee uit de voeten kon! Om er voor te zorgen dat er voor volgend jaar weer een inspirerend thema is, kan ook dit jaar iedereen weer een leuk motto voor carnaval 2010/2011 insturen. De inzender van het meest carnavaleske, beste, leukste, meest toepasselijke en op z’n breedst op te vatten motto is op dinsdagavond eregast van Prins Kiske d’n Irste bij de verbranding van Kupke op het Tongerloplein. Inzenden voor een motto kan trouwens nog tot donderdag 11 februari 23.11 uur via het mailadres pr@skudenhout.nl

Reageer op dit bericht