Nieuws

Let op! Dit artikel is al 253 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Hoe ziet Tilburg eruit door kinderogen? Stadsfotograaf lanceert bijzondere foto-expositie!

Op 19 augustus ontving een groep Tilburgse leerkrachten een email van stadsfotograaf Chris Oomes. Hij vroeg deze leerkrachten en hun leerlingen om hulp bij het opzetten van een bijzonder foto-project; hoe ziet Tilburg eruit door kinderogen? Precies 6 weken later, op 1 oktober aanstaande, opent Stadsfotograaf Chris Oomes in de Spoorzone zijn gedroomde tentoonstelling; de finale van onderwijs avontuur #DitIsMijnTilburg.

Taalscholen

De kinderen in de taalscholen van Plein 013 zijn nieuwkomers en beheersen de Nederlandse taal nog niet. In deze speciale taalscholen worden leerlingen van groep 3 t/m 8 ondergedompeld in de Nederlandse taal, met als doel zo snel mogelijk in te stromen in het reguliere Tilburgse onderwijs. In dit onderwijs avontuur werden door de kinderen nieuwe woorden & taal aan zelfgemaakte beelden gekoppeld, een vorm van actief onderzoekend leren.

Instagram

Het contact tussen stadsfotograaf Chris en de leerlingen verliep via Instagram; vanuit zijn account (@ditismijntilburg) stuurde Chris wekelijks een nieuwe opdracht naar de klassen. Vervolgens gingen de kinderen op school aan de slag met 5 verschillende thema’s: Dit is mijn wijk, natuur in de stad, bijzondere gebouwen, echte Tilburgers & vrije tijd. De mooiste foto’s plaatsten zij alvast op Instagram, je kunt ze vinden via de hashtag #DitIsMijnTilburg

Onderwijs Avontuur

Onderwijs avonturen zijn projecten waarbij de werkelijkheid, de echte wereld, verbonden wordt aan het leren.. Tijdens zo’n project hebben kinderen zelf veel inbreng, zij doen onderzoek door zich te verdiepen in het onderwerp, bedenken oplossingen, werken deze uit en presenteren de oplossingen aan de avonturier. Zo raken leerlingen enorm gemotiveerd en nemen ze leerstof veel gemakkelijker op.

Tentoonstelling

Op dinsdag 1 oktober om 12.30 openen alle deelnemende kinderen zelf deze bijzondere tentoonstelling in de NWE werkplaats in de Tilburgse Spoorzone. De tentoonstelling is vanaf dat moment toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar de foto’s van de kinderen. Je kunt de tentoonstelling tot en met de herfstvakantie (20 oktober) op weekdagen bezoeken tussen 9.00 en 15.30 in de NWE werkplaats, Burgemeester Brokxlaan 876, 5041SB, Tilburg.

Reageer op dit bericht