Nieuws

JESSE
Let op! Dit artikel is al 591 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Honderd jaar bioscoop in gebouw van Cinecitta

In het gebouw aan de Willem II straat waar Cinecitta is gevestigd, werd op 13 oktober 1916 de eerste film vertoond. Het gaat om de film ‘Salammbo’. Op donderdag 13 oktober 2016, precies honderd jaar verder, viert Cinecitta haar eeuwfeest. 

Voor de liefhebbers biedt Cinecitta de gelegenheid om de film Salammbo voor slechts 100 eurocent te bekijken tijdens een feestelijke avond. De film start om 21:30 uur in zaal 1.

Sociëteitsgebouw van Souvenir des Montagnards

In 1916 werd in het sociëteitsgebouw van de Souvenir des Montagnards een bioscoop geopend. Deze filmzaal, later onder meer bekend als Cinema Royal, Ambassade en Camera 1 en 2, overleegde recessies, een wereldoorlog, de komst van de video en vestiging van megabioscopen. Dit komt vooral door de bijzondere programmering, waaronder de eerste geluids- en kleurenfilms, nachtvoorstellingen, pikante rolprenten en artistieke producties.

Steeds onderscheidde de bioscoop in de Willem II straat zich van andere filmtheaters in Tilburg. Sinds 1984 is Cinecitta alom een begrip. Dankzij een verbouwing enkele jaren geleden kreeg deze cinema weer kansen voor de toekomst.

Feestelijke acties

Vanwege het jubileum zijn er de hele maand oktober feestelijke acties:

  • Dagelijks tussen 12:00 – 14:00 uur een kop koffie of thee voor 100 cent.
  • Dagelijks tussen 12:00 – 14:00 uur het broodje van de week voor 100 cent.
  • Twee gratis bioscoopkaartjes bij besteding van €100,- of meer.
  • Elke honderdste bezoeker aan de ticketbalie rekent 100 cent af.
  • Elke honderdste horecabezoeker rekent 100 cent af.

In verband met een gezamenlijke personeelslunch zal Cinecitta in plaats van 12:00 uur, vanaf 13:45 uur geopend zijn. De Ristobar is voor diner tot 18:30 uur geopend. Voor de programmering kun je op de website van Cinecitta terecht.

Reageer op dit bericht