Nieuws

horesca smulders
Let op! Dit artikel is al 207 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Horesca Smulders stopt met verkoop tabak

Naar aanleiding van de nieuwe Europese regelgeving rondom de verkoop van tabaks- en rookwaren, heeft Horesca landelijk moeten besluiten om geen rookwaren meer in het assortiment aan te bieden. Deze wijziging in het assortiment zal vanaf 18 april 2019 van toepassing zijn.

Om illegale tabakshandel tegen te gaan, heeft de Europese Unie nieuwe regelgeving opgesteld omtrent de verpakkingen van tabaks- en rookwaren. Deze regelgeving zal vanaf 20 mei 2019 ingaan. Deze regelgeving verplicht alle schakels in de keten – waarvan Horesca Smulders onderdeel is – om tabaks- en rookwaren vanaf dat moment te kunnen traceren. Om die reden krijgen verpakkingen vanaf dat moment een unieke identificatiemarkering (in de vorm van een unieke code) die onder meer de herkomst en locatie van het betreffende tabaksproduct aangeeft.

Zorgvuldige afweging

Na zorgvuldige afweging heeft Horesca Smulders moeten besluiten dat de investeringen die met deze nieuwe regelgeving gemoeid zijn, niet opwegen tegen de opbrengsten. Daarnaast zijn ze zich bewust van hun maatschappelijke functie. In Nederland worden tabak- en rookwaren steeds minder gebruikt en deze ontwikkeling willen zij niet ontmoedigen. Dit heeft ze doen besluiten dat de voorraad rookwaren wordt uitverkocht en dus ook niet meer wordt bijbesteld indien je een mancomelding krijgt bij het bestellen.

Gezonde levensstijl

Als horecagroothandel promoot Horesca Smulders graag een gezonde levensstijl, zij hopen daarom ook op begrip voor de keuze om de verkoop van tabak stop te zetten zodra onze voorraad leeg is. Voor de tabaks- en rookwaren geldt dus op=op. Met ingang van 20 mei 2019 zullen zij geen tabakswaren meer uitleveren.

Reageer op dit bericht