Nieuws

hotspots van de meimarkt
Let op! Dit artikel is al 243 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Hotspots van de MeiMarkt: knuffels ruilen voor bier, pop-up feestjes en meer

Het is misschien wel één van de leukste evenementen van Tilburg: de MeiMarkt! Op geen enkele plaats in Nederland vind je zoveel kramen in de binnenstad, en dat ook nog eens ’s nachts. Lekker rondstruinen van kraam naar kraam met een blik bier in je hand. Je merkt het misschien al: wij zijn enthousiast!

Als je 750 kramen dwars door de binnenstad opstelt, dan krijg je leuke acties en initiatieven. Niet alleen de kraamhouders zelf pakken flink uit (zo hoorden we dat er een kraam komt te staan met snelle planga’s!), maar ook horeca en winkeliers maken er een waar feestje van. En een paar van die hotspots zetten we graag even op een rij.

Handig om te weten

De MeiMarkt gaat zaterdag 19 mei om 20.00 uur van start en gaat dus de hele nacht door tot zondag 20 mei 17.00 uur. De horeca mag (maar moet niet) de hele nacht open blijven. Dat betekent voor veel cafés dat er geen sluitingstijden zijn.

Yolo boven de SoLow

Boven de winkel SoLow in de Heuvelstraat wordt een bijzonder mooi feestje gehouden. Zo draaien ze een bijzondere combinatie aan muziek: techno, carnaval, disco, house en Syrische bruiloftsmuziek. Het feestje start om 23.00 uur. Oorspronkelijk vond het plaats op straat, maar inmiddels is het naar binnen verplaatst. Nice to know: BYOB.

Meimarkt closetsale bij Tien

Als je graag shopt bij één van de hipste winkeltjes van Tilburg, ga dan zondag even langs TIEN in de Nieuwlandstraat. Tussen 12.00 en 17.00 uur shop je de mooiste items voor kleine prijsjes. Let op: alleen cash!

Nachtelijk eten tijdens de MeiMarkt

Als je ’s nachts ineens zin krijgt in iets lekkers en even geen döner, pizza of friet wilt, maar gewoon iets wat voedzaam is. Scoor dan een pokébowl bij Poké & more aan het Stadhuisplein. Ze zijn namelijk de hele nacht geopend. Wil je wél gewoon een frietje? Ga dan voor de lekkerste friet in de binnenstad naar de Frietboetiek, ze zijn zaterdag van 11.00 uur tot 03.00 uur open en zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Petra’s vintage & 80’s feestje bij The Cat’s Back

In The Cat’s Back wordt een oldskool clubavond georganiseerd door Vice City. Verwacht heerlijke 80’s grooves, disco, soul, new jack en hip-hop. En om helemaal in stijl de dansvloer op te gaan, kun je meteen vintage shoppen bij Petra Clothing. Zij verkopen namelijk toffe vintage kleding bij het nieuwe café aan de Paleisring.

Dansen op je nieuwe LP in Café Weemoed

Als je nu een tof plaatje hebt gescoord, loop er dan even mee naar Café Weemoed. Tijdens The Dolphin draaien ze namelijk je verse aanwinst. Tegelijkertijd gaan twee dj-teams om en om op zoek naar nieuwe LP’s op de Meimarkt. Ze beginnen met nul en eindigen hopelijk met een mooie collectie.

Beer & Shots bij T.F.G & The Living

Momenteel wordt er door de eigenaren van De Living hard gewerkt aan een nieuw horecaconcept aan de Oude Markt: T.F.G. En tijdens de MeiMarkt kun je alvast wat sfeer proeven. Voor het pand wat momenteel verbouwd wordt (voorheen Bon Sjef, rechts naar Anvers) staat een Beer & Shot bar. Dus wil je alvast wat van de sfeer proeven? Even langsgaan!

Knuffels inwisselen voor bier

Misschien een leuke uitdaging voor als je ’s nachts op pad gaat: een jungle knuffel scoren bij één van de kramen. Bij de Boekanier krijg je namelijk een gratis biertje als je een jungle knuffel inlevert bij de bar.

Früh Shoppen bij de Bierbrigadier

De bierwinkel aan de Telefoonstraat blijft speciaal voor de MeiMarkt-gangers tot laat open. Tot 22.00 uur kun je nog terecht om wat speciale biertjes in te slaan voor achter je kraam of voor tijdens het struinen.

Meer tips

Dit is trouwens nog maar een tipje van de sluier. Heb jij nog leuke dingen gezien? Laat het even achter in de reacties! Maar eigenlijk is het allerbelangrijkste: ga lekker struinen en kijk wat je tegenkomt. Dat is misschien wel het allerleukst!

Reageer op dit bericht