Nieuws

Let op! Dit artikel is al 1529 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Houtloods serveert beste gerecht Tilburg Culinair

Het beste gerecht van Tilburg Culinair wordt geserveerd door De Houtloods. De jury onder leiding van sterrenkok Adrian Zarzo was onder de indruk van de rundersucade met krokante zwezerik, risotto van parelgort en jus van eikenhout die het Tilburgse restaurant serveert.

Juryvoorzitter Adrian Zarzo: “De Houtloods combineert een zeer professionele aanpak een perfecte techniek en geweldige presentatie. Hun rundersucade met zwezerik is zowel doordacht als smaakvol.” De Houtloods neemt dit jaar voor het eerst deel aan Tilburg Culinair.

De tweede prijs is voor Taste!. Dit restaurant maakte indruk met hun varkenswang met cashewnoten, aubergine, gezouten citroen en Ras el Hanout.
Het derde beste gerecht van Tilburg Culinair is wordt geserveerd door Auberge du Bonheur. Zij serveren een bijzondere kabeljauwrugfilet met coppa uit eigen kelder, snijbonensap en venkel.

Adrian Zarzo

Adrian Zarzo, eigenaar van het Eindhovense restaurant Zarzo, leerde de kneepjes van het vak bij De Librije van 3-sterrenchef Jonnie Boer. In 2015 ontving Zarzo zelf zijn Michelinster. Zarzo doet niet voor zijn leermeester uit Zwolle onder. De Volkskrant schreef: “Wat Adrian Zarzo doet is Gastronomie 2.0: culinair hoogstaand eten in een losse, hippe stijl. Zarzo rockt.” De Eindhovense topkok is lovend over Tilburg Culinair. “De restaurateurs doen hun best om op dit festival echt iets moois en professioneels neer te zetten. Elke tent is een verlengstuk van hun zaak, zonder dat het commercieel wordt. Ik voel me geweldig welkom hier; een Brabander in Brabant.”

Eerbetoon

De Patrick Verbunt prijs is een eerbetoon aan de in 2010 overleden horeca-ondernemer Patrick Verbunt. 
De prijs werd op donderdag uitgereikt tijdens de Soirée Culinaire op de eerste avond van Tilburg Culinair. De Patrick Verbunt prijs bestaat uit een schilderij van de Tilburgse kunstenaar Rob van Trier. De prijs werd uitgereikt door Claire Verbunt, dochter van Patrick Verbunt.

Programma

Tilburg Culinair vindt dit jaar voor het eerst plaats op het Louis Bouwmeesterplein. Donderdag 21 september opende Tilburg Culinair met een spetterende Sponsor Soirée. Op vrijdag 22 september is het plein tot 19.30 uur gereserveerd voor de afnemers van de Bedrijvenavond en hun relaties. Daarna is het culinaire festival tot en met zondag 23.00 uur open voor publiek. Tilburg Culinair staat dit jaar in het teken van “Dare to be different”

Deelnemers

Dit jaar zijn de volgende restaurants uit het 013-gebied te vinden op Tilburg Culinair: Auberge du Bonheur, Cookaholics, Kok Verhoeven, La Guitarra, Otori, De Postelse Hoeve, St. Sjaak, Taste!, mooR en De Houtloods.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Tilburg Culinair op www.tilburgculinair.nl. Volg Tilburg Culinair via facebook.com/TilburgCulinair en twitter.com/CulinairTilburg of #tilburgculinair.

Reageer op dit bericht