Nieuws

hrm101
Let op! Dit artikel is al 1046 dagen oud en wellicht niet meer relevant

HRM101 staat klaar voor ondernemers met personeel

Een handboek voor nieuwe werknemers, een ontslagcasus of langdurig ziekteverzuim; het zijn alledaagse zaken voor het bedrijf HRM101 aan de Heuvelring in Tilburg. Sinds 1 januari 2016 tonen zij ondernemers met personeel in dienst waar de risico’s en kansen liggen wat personeel betreft. We spraken oprichter Gijs van Zon over waardering, de klanten en het werk.

“Ik vind het mooi dat ik met ondernemers samenwerk. Ik houd van hun energie en creativiteit. In mijn vorige functie kwam ik vaak bij grote bedrijven en daar miste ik dat. Er komen zoveel goede ideeën van ondernemers.”

Gijs werkte hiervoor als manager ook al in de human resource sector. Het viel hem op dat er in het midden- en kleinbedrijf weinig professionele aandacht is voor personeel. “Daar wordt eigenlijk pas serieus naar gekeken wanneer het te laat is, als er bijvoorbeeld al sprake is van langdurig ziekteverzuim.” Hij besloot HRM101 op te richten: een bedrijf met human resource management als specialisme. “Tilburg was een logische locatie voor ons, ik en mijn zakenpartners zijn geboren en getogen Tilburgers.”

Onderscheidend door een persoonlijke benadering

“We hebben een persoonlijke benadering en klanten waarderen dit. ‘Het lijkt alsof jullie onderdeel zijn van onze organisatie,’ is een reactie die we weleens krijgen. We gaan langs bij bedrijven maar ook op afstand zijn we betrokken: ik ga niet slapen voordat ik alles heb gedaan wat in mijn macht ligt om een spoedgeval aan te pakken.”

Proactieve werkwijze

“Voorkomen is beter dan genezen, vinden wij. We komen eerst langs voor een intake. We maken dan een analyse van de kansen en risico’s door in gesprek te gaan met de werknemers. We ontdekken het wanneer iemand niet op de juiste plek zit, dit is gunstig want anders gaat het op den duur knellen.”

“Een tijd geleden gingen we langs bij een technisch bedrijf met veertig man personeel in dienst. Ze hadden niks geregeld op het gebied van human resource management. Naar aanleiding van onze analyse maakten we een plan met allerlei verbeterpunten. Ik ben trots op deze casus want het heeft echt geleid tot meer tevredenheid bij werknemers en dat geeft voldoening.”

Reageer op dit bericht