Nieuws

Softy's
Let op! Dit artikel is al 613 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Huisgemaakt softijs met funky smaken: ijsbar Softy’s opent in de Spoorzone

Wat doe je als je een wagon, die voorheen gebruikt werd voor vergaderingen, leeg hebt staan door de coronacrisis? Dan kom je met een idee om de wagon wél te gebruiken! Aankomende zaterdag openen Houtloods- en De Wagon-eigenaar Sander Overweg en chefkok Koos de Wolf daarom ijsbar Softy’s: een plek om heerlijk huisgemaakt softijs met funky smaken af te halen.

Maar hoe kom je, als restauranteigenaar, op het idee om een ijsbar te openen? Sander: “Koos en ik kwamen erachter dat we allebei een liefde voor softijs hebben. Maar, met alle respect, je vindt softijs vaak alleen maar bij een friettent. We zijn toen gaan nadenken hoe we softijs kunnen aanbieden zodat het wel bij ons (Houtloods, De Wagon) past. Het moest niet zómaar softijs zijn, maar andere smaken dan anders.”

Verrassende smaken

En nu zijn we natuurlijk allemaal benieuwd wat voor verrassende smaken worden aangeboden. Nou: naast een naturel softijsje, kun je vanaf zaterdag kiezen uit de volgende combinaties:

  • Blauwe bessen, yuzu & bosvruchten
  • Bacon, eggs & cornflakes
  • Kimchi, ananas & passievrucht
  • Aardbei, basilicum & olijf
  • Kumquat, kerrie & chai yoghurt
  • Bramen, rode biet & zoethout
  • Discodip

Softy's

“De ijsjes worden echte omfiets-ijsjes,” lacht Sander. “Maar ook mensen die gereserveerd hebben bij De Wagon of Houtloods kunnen straks een ijsje halen bij de ijsbar om op het terras op te eten.” Leuk feitje: voor het softijs werken de ondernemers samen met boer Marc Bierkens uit Moergestel. Het ijs wordt gemaakt van verse koeienmelk en heeft daarom een zijdezachte structuur.

Afhalen of terras

Je vindt Softy’s vanaf 30 mei in het achterste treinstel van Eetbar de Wagon. Ze zijn dagelijks van 12.00 tot 21.00 uur geopend. De ijsjes kun je afhalen of, op afstand van andere gasten, opeten op het terras (wel pas vanaf 1 juni).

Sander: “Op dit moment blijft de ijsbar open tot september/oktober. En we hopen dat het zo goed aanslaat dat we in 2021 vanaf maart weer terugkomen. We hebben Softy’s echt opgestart voor de lange termijn en niet alleen voor coronatijd!”

Reageer op dit bericht