Nieuws

my crunchy munkey
Let op! Dit artikel is al 62 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Huwelijksaanzoeken, gender-reveals en cadeautjes IN chocoladerepen: My Crunchy Munkey verovert Nederland en België

Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat de Tilburgse Saide Kampfraath My Crunchy Munkey oprichtte. Het concept: gepersonaliseerde XL-chocoladerepen van bijna een halve kilo per post versturen met een persoonlijk kaartje of cadeautje verborgen IN de reep. Je leest het goed: de ontvanger ontvangt geen kaartje bij een reep chocolade, maar komt jouw boodschap tegen tijdens het openbreken van de reep. Ook is het mogelijk om cadeautjes – zoals armbandjes – in de repen te verwerken. Tijd om bij te kletsen met de bevlogen 31-jarige onderneemster.

Het idee van My Crunchy Munkey ontstond tijdens de coronalockdown van vorig jaar. Saide heeft namelijk een marketing- en salesbureau en haar werk kwam gedeeltelijk stil te liggen. Haar vader heeft ook nog eens een bakkerij in Tilburg die vooral voor de horeca levert en ook zijn werk werd aanzienlijk minder. Tijd voor een familieproject dus: vader Eric maakt de chocolade, Saide regelt de rest binnen het bedrijf.

Het project werd groter en groter en tegenwoordig gaan er duizenden repen op jaarbasis door Nederland en België. “Inmiddels werken we met een team van zes man aan My Crunchy Munkey. We hebben allemaal onze eigen taak waar we dagelijks druk mee zijn, maar waar extra nodig wordt gewoon bijgesprongen. Ik ben trots dat we met een hecht team aan dit bedrijf werken waar teamwork hoog in het vaandel staat.”

Bijzondere projecten

De chocoladerepen van My Crunchy Munkey – die zijn gemaakt van Belgische cacao – zijn helemaal naar eigen wens samen te stellen. Zo kun je zelf de chocoladesmaak en diverse toppings kiezen. “Vooral de melkchocolade en karamel reep zijn populair. Als toppings kiezen de meeste mensen voor M&M’s, Oreo en eetbare gouden glitterspray.”

Maar Saide krijgt ook veel aanvragen met specifieke wensen. Daar werkt ze maar al te graag aan mee. “Zo hebben we een klant die iedere maand een reep bestelt. Zij vindt onze chocolade zo lekker, dat haar vriend via ons een huwelijksaanzoek wilde doen. Toen hebben we een verlovingsring in onze chocolade verwerkt. Dat is natuurlijk wel heel bijzonder.”

Maar ook aan gender reveals werkt Saide maar al te graag mee. “Zeker tijdens de coronaperiode werden er weinig gender reveals georganiseerd. Toen zijn wij gaan werken aan chocoladerepen met een kraskaart erin. Die konden aanstaande vaders en moeders dan naar hun familie en vrienden sturen. Via de chocoladereep en kraskaart konden zij ontdekken wat het geslacht van het baby’tje zou worden. Dat bieden we overigens nog steeds aan.”

Richting de feestdagen krijgt Saide ook veel aanvragen van bedrijven die hun collega’s of relaties een leuk geschenk willen sturen. “We gaan bijvoorbeeld ook bioscoopbonnen in onze repen verwerken. Maar eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Van dinerbonnen tot cadeaubonnen voor winkels en veel meer.”

Samenwerkingen met grote namen

De naamsbekendheid van My Crunchy Munkey wordt groter en ook de verkoopcijfers stijgen. Maar Saide heeft met My Crunchy Munkey flinke ambities. “We willen heel Nederland en België veroveren.”

Ook steeds meer grote bedrijven leren het bedrijf van Saide kennen en willen samenwerken. Zo zijn er afgelopen jaar samenwerkingen met bedrijven als Thuisbezorgd, HelloFresh en MyMuesli opgetuigd.

Leuke actie met fijne korting

Wil jij de repen van My Crunchy Munkey een keer proeven? Of wil je er iemand mee verrassen? Dan hebben ze nu een toffe actie. Bij besteding van €16,95 of meer krijg je namelijk een gratis Mini Munkey ter waarde van €9,99 bij je bestelling. Ook krijg je 5% korting. Hiervoor kun je via de webshop jouw op maat gemaakte reep samenstellen en de kortingscode ‘cheeky munkey’ gebruiken.

Meer informatie

Wil je meer weten over My Crunchy Munkey of een keer bestellen? Check dan vooral de website. Volg My Crunchy Munkey ook via Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke acties.

PS. Heb jij een bedrijf en ben je op zoek naar een leuk op maat gemaakt relatiegeschenk of bedankje voor je collega’s? Neem dan vooral per mail contact op met Saide. Dat kan via hello@mycrunchymunkey.com. Ze neemt dan binnen 48 uur contact met je op om je wensen en de mogelijkheden door te spreken.