Liefde op leeftijd in voorstelling Bejaarden & Begeerte

Het Zuidelijk Toneel

Geïnspireerd door hun eigen opa’s die op hoge leeftijd opnieuw verliefd raakten, presenteren theatermaker Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983) samen met hun zangeres (70+) Bejaarden & Begeerte.

Dit bijzondere theater-project gaat over mensen die zich niet neerleggen bij hun leeftijd of het oordeel van de maatschappij. Na 150 speelbeurten in Nederland en België en ruim 10.000 oudere én jongere bezoekers bij hun voorstelling te hebben verwelkomd, zijn theatermaker Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983) nog steeds niet uitgepraat en uitgevraagd over liefde en verliefdheid vroeger en nu. Samen met hun zangeres (70+) toeren ze opnieuw langs de theaters met Bejaarden & Begeerte: een respectvolle, humoristische voorstelling over liefde op latere leeftijd.

Theaters Tilburg

Dinsdag 14 oktober is Bejaarden & Begeerte te zien in Theaters Tilburg. Aanvang 15.00 uur. Voorafgaand aan de voorstelling serveert Theaters Tilburg voor € 11,00 een verrassingslunch in theatercafé De Foyer. Reserveren is mogelijk via Theaters Tilburg.

Bejaarden & Begeerte

Deze maand begint Bejaarden & Begeerte aan zijn vijfde reprisetournee. Na een succesvolle eerste proeve tijdens theaterfestival HartsTocht in 2010 volgden een tournee door Nederland en België in 2011, die wegens succes werd verlengd in 2012 en 2013. In het voortraject van deze voorstelling spraken Kocken & De Man uitvoerig met ouderen in Nederland en België. Ze bezochten de mensen thuis, bij de bingo, in aanleunwoningen en verzorgingshuizen en overal was men even openhartig. Want kan het nog verliefd worden als je tachtig bent? Fladderen de vlinders nog hetzelfde als toen je twintig was? En hoe reageert de omgeving daarop?

Bejaarden & Begeerte is een openhartige voorstelling over verlangen en erotiek op de oude dag. Met verhalen en muziek halen Kocken & De Man samen met hun lieftallige zangeres (70+) herinneringen op aan het amoureuze leven van lang geleden, het flirten in de danszalen, de onwetendheid, de macht van de kerk en alle taboes. Bovendien bespreken zij wat er zoveel jaren later voor de ouderen is veranderd: vroeger moesten ze hun liefdesleven geheimhouden voor hun ouders, nu voor hun kinderen. Met al deze verhalen maakten Kocken & De Man de voorstelling Bejaarden & Begeerte, waarin zij laten zien dat het bloed bij ouderen heus nog stroomt. Bejaarden & Begeerte prikkelt om lief te hebben, om te leven.

65plussers

Voorstelling alleen toegankelijk onder begeleiding van 65plusser. Om de relatie tussen de verschillende generaties te bevorderen, geldt een streng deurbeleid: mensen jonger dan 65 jaar komen uitsluitend binnen onder begeleiding van een 65plusser. Bezoekers zonder begeleiding worden vóór aanvang gekoppeld aan een oudere dame of heer.

Kijk voor meer informatie en de volledige speellijst op www.hzt.nl/benb