Nieuws

ibis tilburg
Let op! Dit artikel is al 579 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Ibis Tilburg start met duurzame gevelrenovatie

Ibis Tilburg is gestart met een metamorfose van de buitenzijde van het hotel aan de Dr. Hub. Van Doorneweg. Vorig jaar vond al een grondige update aan de binnenzijde plaats. Toen kregen de gangen en kamers allemaal een flinke opknapbeurt, passend bij de huidige modernisatie en uitstraling van de internationale hotelketen. Nu wordt ook de gevel toekomstproof, zowel qua uiterlijk als op het vlak van duurzaamheid.

De volgende stap: een frisse buitenkant

De buitenmuren worden (opnieuw) geïsoleerd en alle gevelplaten worden vervangen. Zo stijgt de isolatiewaarde en verbetert het binnenklimaat in de kamers. Met een frisse, nieuwe kleur op de gevel is het pand straks óók aan de buitenkant weer van deze tijd. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Naar verwachting zal het renovatieproject begin oktober zijn afgerond. Vanzelfsprekend zijn werkzaamheden zo gepland en ingericht dat gasten van het hotel minimale hinder ondervinden.

Duurzaamheid

De huidige gevelbekleding heeft de aannemer, Heerkens van Bavel Bouw, een tweede leven voor gevonden zal dus duurzaam opnieuw elders worden ingezet. Dit past volledig binnen het MVO-beleid van het hotel, dat zich onder andere ten doel stelt om verspilling en afvalvorming tegen te gaan.

Inpandige renovatie

Vorig jaar breidde ibis Tilburg al met acht kamers uit naar een totaal van 80 kamers. De kamers zijn comfortabel en eigentijds ingericht volgens het ‘SweetRoom’ concept van ibis, compleet met de vertrouwde Sweet Beds™ by ibis, nieuwe badkamers en airconditioning. Met deze metamorfose kregen de kamers weer een moderne uitstraling. De prijs van een hotelkamer verandert overigens niet; een verblijf bij ibis – het economy merk van de internationale hotelketen Accor – blijft betaalbaar.

Reageer op dit bericht