Nieuws

wk ijshockey
Let op! Dit artikel is al 521 dagen oud en wellicht niet meer relevant

IJshockeyspektakel in Tilburg: wereldkampioenschap deze week in de stad

Dat Tilburg dé ijshockeystad van Nederland is, wisten wij natuurlijk en wordt nu ook bevestigd met de komst van het WK IJshockey. Het wereldkampioenschap strijkt van maandag 23 april tot en met zondag 29 april neer in het stadion van Tilburg Trappers. 

Na het kampioenschap van Tilburg Trappers maken we ons op voor nog een week top ijshockey in eigen stad. De landen China, Australië, België, Servië, IJsland en ons eigen Nederland bepalen wie op zondag 29 april de wereldbeker omhoog tilt.

Programma Nederlands ijshockeyteam

Oranje opent het wereldkampioenschap IJshockey in Tilburg met een avondwedstrijd op maandag 23 april tegen China. Een dag later spelen ze alweer tegen IJsland en op donderdag is Servië de opponent. Deze wedstrijden beginnen om 20:00 uur in het IJssportcentrum op Stappegoor. In het slotweekend speelt Oranje twee middagwedstrijden om 16:30 uur. Op zaterdag staat de derby tegen België op het programma en op de slotdag is Australië de tegenstander. Woensdag en vrijdag zijn de rustdagen tijdens het toernooi. Scoor snel je tickets.

Oranje speelt nu in division II. Door de kenners worden ze gekenmerkt als een van de favorieten van dit eindtoernooi. Bij toernooiwinst promoveren ze terug naar division IB. In het Nederlands IJshockeyteam spelen een hoop spelers van Tilburg Trappers.

Volledige programma WK IJshockey

Ben jij benieuwd naar het volledige programma tijdens het WK IJshockey in Tilburg? We zetten het programma hieronder voor je op een rijtje.

Toernooipassen (hiermee kun je alle wedstrijden bezoeken) zijn vanaf €125,- te koop. Wedstrijdkaarten voor een wedstrijd van het Nederlands IJshockeyteam zijn vanaf €9,- te bestellen. Wedstrijden van de overige landen bezoek je al vanaf €6,-.

Reageer op dit bericht