“Ik blijf zeker in De Nieuwe Heikant wonen”

Mevrouw van De Akker woont sinds maart 2014 in De Nieuwe Heikant en kan het naar eigen zeggen iedereen aanraden. Ik heb een heerlijk huisje. Ik woon ruim en rustig en geniet van mijn prachtige badkamer en grote slaapkamer.

Mevrouw van de Akker woont in een huurappartement type Tulp met één zeer grote slaapkamer van 16 vierkante meter, een ruime en moderne badkamer, een tweede toilet en een woonkamer met open keuken. “Ik ben nog zeer zelfstandig. Boodschappen doen, koken, het huishouden: dat doe ik allemaal zelf. Het voordeel van een appartement met één slaapkamer is dat je minder huishoudelijk werk hebt en dat bevalt me uitstekend. Zodra ik er behoefte aan heb is De Wever als zorgverlener aanwezig. Een heel fijn gevoel.

Rustig wonen en toch alles om de hoek

“Ik woon op de derde verdieping en kom met een lift bij mijn appartement. We delen met de bewoners een gezamenlijk buitenterras waar allemaal nieuwe meubeltjes staan. Het is er heerlijk om er een boekje te lezen. Vooral rond een uur of zes wanneer de zon onder is, is het er gezellig. In de groene omgeving is het rustig, maar je bent van alle gemakken voorzien. Aan de overkant van de straat zit een groot winkelcentrum voor mijn boodschappen en een bibliotheek waar ik vaak te vinden ben. Ook kun je er naar het zwembad.

Ik blijf zeker in De Nieuwe Heikant wonen. Onlangs kwam ik mensen tegen die op zoek waren naar een mooie woning voor hun ouders. Ik nodigde ze direct uit om bij mij binnen te kijken. Eén slaapkamer klinkt klein, maar ik heb er naast mijn bed ook nog een grote linnenkast staan en een kast voor mijn stofzuiger en schoonmaakspullen. Je kunt alles kwijt als je goed nadenkt hoe je het wilt inrichten, maar wanneer je met z’n tweeën bent en uit een huis komt moet je wel wat spulletjes achterlaten.

Kijkochtend Nieuwe Heikant

Bent u ook geïnteresseerd in een huurappartement in De Nieuwe Heikant? Dan is het mogelijk om op 11 oktober 2014 van 10.00 tot 12.00 uur langs te komen voor een rondleiding en kopje koffie met iets lekkers. Aanmelden is niet nodig en u mag maximaal 2 familieleden of kennissen meenemen.

U kunt twee typen appartementen bezichtigen. Alle appartementen zijn ruim genoeg voor rolstoelen en rollators. Voor elk appartement is er op de gang een oplaadpunt voor een scootmobiel aanwezig. Zodra u er behoefte aan heeft, is De Wever als zorgverlener aanwezig.

Kom ik in aanmerking?

Voor deze toegankelijke woningen komt u alleen in aanmerking met een AWBZ-indicatie vanwege een fysieke beperking, een Wmo-verhuisverklaring of als u ouder bent dan 55 jaar. Belangrijk is dat u op Woning in Zicht staat ingeschreven, alleen dan kunt u reageren. Mogelijk komt u ook in aanmerking voor huursubsidie.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de appartementen in De Nieuwe Heikant? Of wilt u een woning huren? Ga dan naar www.woninginzicht.nl. Of neem contact op met Ingrid Schalks van WonenBreburg via: 0900-0209 (50ct/ per gesprek).