Incubate: 15 t/m 21 september 2014

Incubate is een stadsfestival voor cutting-edge cultuur. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het meer dan 200 culturele voorlopers. Zo presenteert Incubate een breed programma met vooruitstrevende muziek, beeldende kunst, debat, film en theater. In een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Muziek
Tijdens Incubate is er voor bijna ieder wat wils betreft muziek. Zo zijn er artiesten te vinden in allerlei categorieën denk hierbij aan: dance, metal, post rock, hip hop, folk , free jazz en nog vele andere soorten muziek. De artiesten zijn afkomstig uit diverse landen over heel de wereld. Meestal zijn deze artiesten juweeltjes die door het grote publiek nog ontdekt moeten worden. Voor het complete programma kijk je hier.

incubate

Games
Dit jaar is er voor het eerst ook een expositie met games ingericht. Tijdens Incubate worden er in samenwerking met Wave of Tomorrow (ism Martijn Verhallen) en zo-ii (Zuraida Buter) heel veel vernieuwende indie games gepresenteerd. Er wordt op een originele manier gebruik gemaakt van audio en muziek in de games. De Arcade is gratis toegankelijk op 15 tot en met 21 september van 14u tot 21u. Lees meer over de games tijdens Incubate in dit artikel. HYPERLINK LOCATIE

Art
Buiten de game art is er dit jaar ook nog veel andere kunst. Zo is er door de gehele stad verschillende street art te vinden. Ook zijn er op verschillende locaties exposities. Deze vindt je onder andere in het TextielMuseum, Museum de Pont, Hall of Fame, Gastatelier Leo XIII en Theaters Tilburg. Maar houd je ogen goed open als je door de stad loopt, want overal kun je wel wat tegen komen dat kunstzinnig is. Voor meer informatie over kunst tijdens Incubate kun je een kijkje nemen op de pagina over het kunst programma.

Film
Kijk je graag een film, dan heeft Incubate ook jou wat te bieden. Dit jaar zijn er namelijk weer allerlei films te bekijken tijdens dit meerdaags evenement. Kijk naar Art films of uiteenlopende documentaires. De films zijn te bekijken op verschillende locaties die genoemd zijn onder het kopje art.

Locaties
Alle acts van Incubate zijn verdeeld over meer dan 20 locaties binnen de stad. Denk hierbij aan de grote bekende locaties zoals 013, Paradox, Factorium en De NWE Vorst. Maar ook kleinere locaties zoals cafés en eetgelegenheden. Kijk daarvoor op de website van Incubate.

Tickets
Er zijn verschillende soorten tickets te koop. Zo kun je per dag een ticket kopen en op die dag alle locaties en optredens bezoeken. Er is ook een mogelijkheid om een passe-partout aan te schaffen zodat je alle dagen overal naartoe kan. Woon je niet in Tilburg? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om een camping of hotel ticket te boeken. Voor alle informatie en mogelijkheden kun je kijken op de officiele Incubate ticket site.

Voor meer informatie kun je kijken op www.incubate.org.

Mocht je zelf nog leuke tips of nieuwtjes omtrent Incubate hebben voel je dan vrij deze onder dit bericht te plaatsen.