Incubate en Tilt presenteren De Zin van de Dag

Wat is het mooiste woord van Sjef? Waarom houdt festivalbezoeker Nina zo van het werkwoord ‘beminnen’? En met welke woorden beschrijft barman John zijn gevoel van dinsdag? Tijdens Incubate festival 2015 wordt dagelijks een zin gemaakt. Deze zin is samengesteld uit de mooiste woorden van Tilburgers. Dat kunnen tijdelijke Tilburgers zijn, maar ook échte Tilburgers. Via diverse kanalen wordt de zin dagelijks verspreid onder zoveel mogelijk mensen. De Zin van de Dag is een zin over, van en door Tilburg.

Mooiste woorden van Tilburg

Tijdens Incubate gaan vrijwilligers dagelijks de straat op om de mooiste woorden van Tilburg te verzamelen. Dat kan bij een optreden zijn, maar ook in het buurthuis, bij de snackbar of op de markt. De Zin van de Dag is een project van stichting Incubate en literaire organisatie Tilt. Deze organisaties zijn beide geworteld in Tilburg en vieren de kunst. In deze samenwerking combineren ze taal en vormgeving. Festivalbezoekers en Tilburgers hebben de hoofdrol: zij maken de zin en geven daarmee Tilburg op een bijzondere manier vorm.Daarnaast kan iedereen via de speciale flyer zijn of haar mooiste zin insturen, en kans maken op een cadeaupakket.

#zinvandedag

Van 14 t/m 19 september wordt de zin dagelijks verspreid via de social media kanalen van Incubate en Tilt. Daarnaast wordt de zin op verschillende plekken in de stad op schermen getoond. Ook in de bibliotheek en Boekhandel Livius De Zevensprong kun je de Zin van de Dag vinden. Op zondag 20 september om 12 uur is er een terugblik in het Incubate Café in Theater De NWE Vorst, waarbij alle zinnen van de week de revue passeren. Ook wordt er een winnaar gekozen uit de inzendingen. De Zin van de Dag krijgt een vervolg in maart 2016, tijdens het Tiltfestival. Meedoen op Twitter en Instagram? Gebruik de hashtag #zinvandedag