Incubated: Fluisterzacht. De nieuwe concertserie in Concertzaal Tilburg

Samen met Incubate presenteert Theaters Tilburg dit seizoen zes zondagmiddagen met ‘fluisterzachte’ muziek. Zes concerten van een dik uur, zonder pauze. Ambient, nieuwe muziek, minimal music, maar ook klassieke klanken. Vol overgave gebracht door de spannendste muzikale helden. Op zondag 26 oktober trapt de serie af met een audiovisuele Canto Ostinato van Wouter Snoei.

Wouter Snoei: Canto Ostinato

Het revolutionaire muziekstuk Canto Ostinato van Simeon ter Holt heeft een legendarische status bij muziekliefhebbers. In Incubated: Fluisterzacht neemt sonoloog Wouter Snoei het publiek mee in een audiovisuele uitvoering ervan. Het stuk is daarvoor bewerkt voor harp en live elektronica, uitgevoerd door harpiste Gwyneth Wentink, videokunstenaar Arnout Hulskamp en uiteraard Wouter Snoei. Interactie en improvisatie staan centraal, en leveren altijd een unieke ervaring op.

Doe-programma voor 4-plussers

Terwijl papa, mama, opa of oma genieten van het concert, kunnen 4-plussers gratis meedoen aan een doe-programma. Dit programma is iedere editie anders. Op 26 oktober wordt het doe-programma verzorgd door EELT Theatercollectief. Tijdens het concert bouwen de kinderen in het doe-programma een theatraal feestje om de herfst te vieren. Na het concert komen ouders met de componist van EELT, Aart Strootman – die zelf aan de Canto meewerkt – naar buiten om te bekijken en te beluisteren wat we gemaakt hebben.

Verdere data

zo 30 nov Lubomyr Melnyk De snelste handen in de pianomuziek
zo 28 dec Pieter Nooten & co Zinnenprikkelende, electronische muziekervaring
zo 25 jan Lavinia Meijer Carte blanche voor briljante harpiste
zo 22 feb Ralph van Raat Vooruitstrevende kruisbestuiving op de piano
zo 29 mrt Valgeir Sigurosson Etherische muziek uit Ijsland

Meer informatie over bovengenoemde concerten is te vinden op de website van Concertzaal Tilburg: www.concertzaaltilburg.nl en www.incubated.org.

Verkoopinformatie

De eerste Incubated: Fluisterzacht met Wouter Snoei vindt plaats op zondag 26 oktober, om 16:00 uur in de concertzaal. Kaarten kosten € 12,50 (incl. servicetoeslag) en zijn verkrijgbaar via www.concertzaaltilburg.nl, telefonisch via 013 543 22 20 en aan de balie van InfoService & Tickets van Theaters Tilburg.