Nieuws

walk to fight cancer
Let op! Dit artikel is al 496 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Inschrijving (special edition) Walk to Fight Cancer Tilburg nu geopend

Op zaterdag 5 september 2020 organiseren diverse groepen betrokken en enthousiaste vrijwilligers speciale wandelingen in steden en dorpen door heel Nederland. Tilburg is een van die steden; in het groene buitengebied kan een tocht van 10 of 20 km gelopen worden. Walk to Fight Cancer is een evenement met een lach en een traan, vol passie en sportiviteit.

Door de recentelijke versoepelingen van de Coronamaatregelen, mag er op 5 september weer gewandeld worden! Uiteraard doet de organisatie dit kleinschalig en nemen zij de 1,5 meter regels in acht. In heel Nederland wordt op een actieve manier aandacht gevraagd voor al die mensen die in hun leven te maken hebben met kanker. Op deze manier worden donaties opgehaald voor meer onderzoek.

Geplande events geannuleerd

2020 is een bijzonder jaar, waarin het Coronavirus ons allemaal raakt. Voor Fight Cancer zijn alle geplande events geannuleerd. Met Walk to Fight Cancer wil de organisatie alsnog een bijzonder event organiseren en samen met elkaar een vuist maken voor meer onderzoek.

Maximaal 99 deelnemers

Daarom wordt er op 5 september met zoveel mogelijk teams op verschillende plaatsen door heel het land gewandeld. 10 of 20 kilometer de natuur in rondom Tilburg. Met maximaal 99 deelnemers. Heerlijk met bekenden of familie er op uit voor het goede doel.

KWF Kankerbestrijding

Naar verwachting zullen er 2000 deelnemers door heel Nederland voor het goede doel wandelen. Alle donaties die voor Fight Cancer worden opgehaald gaan via KWF Kankerbestrijding naar kankeronderzoek. Dit is en blijft noodzakelijk want kanker is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 in Nederland.

Iedereen heeft in zijn of haar omgeving te maken met deze ziekte. Het doel van de organisatie is om onmacht en verdriet om te zetten in kracht door samen in actie te komen voor dierbaren die zijn overleden, die momenteel de diagnose kanker hebben of hebben gehad. Door mee te wandelen met Walk to Fight Cancer kunnen de deelnemers zich laten sponsoren door vrienden en familieleden. Zo hopen zij met alle wandelaars €250.000,- aan donaties op te halen voor belangrijk onderzoek.

Doe je mee?

Wil je meelopen, doneren of zelf op 5 september een wandeling organiseren in je eigen stad of dorp? Kijk dan op www.walktofightcancer2020.nl of check https://www.facebook.com/pg/fightcancernl/events/