Nieuws

angelo pijnenburg
Let op! Dit artikel is al 1554 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Trainen met de Tilburgse Angelo: ‘Sporten is het mooiste wat er is’

Of je nu bij hem komt voor personal training, een bootcamp of bedrijfsfitness: Angelo Pijnenburg (24) staat voor je klaar met zijn persoonlijke en realistische benadering. Hoewel de personal trainer van Into Motion een meer dan fulltime baan heeft, geniet hij iedere seconde van zijn werk: “Sporten is het mooiste wat er is!”

Foto: Peter Timmermans

Angelo, een geboren en getogen Tilburger, koos op zijn achttiende voor een carrière in de fitnesswereld. Na zijn opleiding Sport en Bewegen werkte hij eerst bij een sportschool in Waalwijk. Inmiddels zit hij al anderhalf jaar op zijn plek bij Ranksport in Berkel-Enschot, de uitvalsbasis voor zijn personal training. Hoe Angelo de toekomst ziet? “Ik wil de huidige lijn doorzetten, toewerken naar een groter aandeel in de regio en vooral doen wat ik leuk vind. Dat is het belangrijkst.”

Motiveren en doelen stellen

Als Angelo over zijn werk vertelt, straalt hij een en al passie uit: “Met personal training ben je echt iemands motivatie. Je werkt samen naar een doel toe.” Hij gaat niet alleen een professionele, maar ook een persoonlijke band aan met zijn klanten. En dit werpt vruchten af, want velen blijven lange tijd met hem trainen. Angelo is zelfs zo toegewijd dat hij trainingsschema’s maakt, zodat zijn klanten ook kunnen door trainen wanneer hij op vakantie is.

Into Motion

Bootcamp

Op zaterdagochtenden is Angelo aan de Oude Warande in Tilburg te vinden, waar hij bootcamps geeft. Hij traint een vrouwengroep en een meer gevorderde bootcampgroep. Tijdens de bootcamp worden kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en samenwerking getraind. De deelnemers krijgen veel oefeningen met het eigen lichaamsgewicht. Handig, want deze oefeningen kun je praktisch overal doen. Angelo: “Een man vertelde dat hij zelfs op vakantie een deel van zijn oefeningen kon blijven doen.”

Realisme is het sleutelwoord

Nu mensen meer oog hebben voor hun lichaam en fitheid, bewaakt Angelo het realisme. “Een jongen die ik op intake had, wilde voor zijn vakantie in vier weken twintig kilo afvallen. Dat is gewoon niet realistisch.” Inmiddels traint hij met de jongen en werken ze samen aan zijn doel om af te vallen.

De invloed van bijvoorbeeld ‘fit girls’ kan volgens Angelo in positieve zin motiveren, maar hij twijfelt aan de haalbaarheid van hun methode: “Zij kunnen de hele dag sporten. Maar dat is niet reëel voor mensen met een normaal werkleven.” Hij vindt het dan ook gevaarlijk om je te veel aan zulke voorbeelden te spiegelen. “Je moet voor jezelf bepalen wat je goed vindt.”

Ook bij het maken van voedingskeuzes merkt Angelo dat mensen nog wel eens hulp nodig hebben: “Bijvoorbeeld die shakes. Het zijn geen maaltijdvervangers, maar zo worden ze wel gebruikt. Zeker als je traint, moet je goed blijven eten om er voor de volle 100% tegenaan te kunnen. En af en toe rust nemen. Dat is ook heel belangrijk.”

Voorbeeldfunctie

Angelo zet geregeld zijn klanten aan het werk, maar zelf zorgt hij ook dat hij in beweging blijft: “Als je trainingen geeft, moet je zelf ook bezig zijn met sporten. Je boodschap komt niet over als je zelf niet in vorm bent.” Daarom doet hij aan krachttraining en heeft hij dit jaar deelgenomen aan de Tilburg Ten Miles.

Wil jij ook met Angelo aan de slag? De eerste intake is altijd gratis en vrijblijvend. Bij de intake bespreekt Angelo met jou aan welke doelen je wilt werken en welke werkwijze daar het beste bij aansluit. Meer informatie vind je op de website van Into Motion of op de Facebookpagina. Wil jij kans maken op tien keer gratis bootcampen? Doe dan mee met de prijsvraag!

Reageer op dit bericht