‘It geat on de Besterd’ succes en voor herhaling vatbaar

Zaterdag 15 jongstleden was de eerste editie van “It geat on de Besterd”.

Zo’n 450 deelnemers namen deel aan de wandeltocht langs de 11 Friese steden met diverse activiteiten. Met de gratis stempelkaart liepen de deelnemers langs 11 verschillende Friese steden: Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren, Sloten,  IJlst, Sneek en Leeuwarden.

Aldaar spelend en genietend van een warme lollywafel, poffertjes en popcorn. Bij elke stad krijgt men een activiteit aangeboden, waar men moest ringwerpen, biljartbarak, takelbaan, hoeksjoelbak, pluimerd, schuiftafel en trekbiljart speelde.

Bij een volle stempelkaart kreeg men een kruisje, officieel uitgereikt door een look a like Koningin Beatrix in de finishtent Leeuwarden. 

Het officiële It geat on de Besterd kruisje zal een ware gadget worden, aangezien deze voor de volgende editie van 2013 voorzien zal worden met het cijfer 2.

De loop/schaats route liep over de stoep van de Besterdring, Besterdplein en Molenbochtstraat.

De jury heeft om 16.00 uur tevens de winnaar van de Winterprijs bekend gemaakt.
De familie Spijkers won omdat zij op een gezellige en spontane manier de tocht hadden volbracht.  Deze ”Winterprijs” werd geschonken door al de winkeliers van de winkeliersvereniging de Besterd.

Dit evenement werd georganiseerd door winkeliersvereniging de Besterd met ondersteuning van het Lintenmanagement Korvel Besterd, Verrijk je wijk, Gemeente Tilburg en van Hoof events.