Nieuws

G-Sportweekend
Let op! Dit artikel is al 443 dagen oud en wellicht niet meer relevant

G-Sportweekend Amarant verplaatst naar september vanwege coronamaatregelen

Het bestuur van Stichting Samen Sporten Tilburg, verantwoordelijk voor de organisatie van het jaarlijkse G-Sportweekend, heeft besloten de editie van 2020 te verplaatsen. Het G-sportweekend, dat eigenlijk in het Pinksterweekend op de planning stond, zal op 4, 5 en 6 september plaatsvinden. Dit vanwege het besluit van het kabinet van 23 maart om alle bijeenkomsten en evenementen tot 1 juni te verbieden vanwege het coronavirus.

“Het is enorm jammer en teleurstellend dat we dit besluit moeten nemen”, zegt Dave Ensberg-Kleijkers (bestuursvoorzitter van de stichting). “Vooral voor onze sporters en vrijwilligers is dit een klap, want het evenement maakt het Pinksterweekend tot een jaarlijks hoogtepunt in hun leven. Maar gelukkig is uitstel géén afstel!”

G-Sportweekend

Het G-Sportweekend zou tijdens het Pinksterweekend (laatste weekend van mei) in Tilburg plaatsvinden. Dit jaar wordt dat het eerste weekend van september. Het jaarlijkse G-Sportweekend Amarant wordt al 26 jaar georganiseerd voor kinderen en volwassenen met een beperking en vindt plaats op het terrein van hoofdsponsor Amarant. Er nemen zo’n 1.000 deelnemers deel aan zeker acht verschillende sporten. Ruim 230 vrijwilligers begeleiden het evenement en minimaal 5.000 bezoekers staan juichend langs de lijn.

Amarant

Bij Amarant denken ze vooral in de mogelijkheden die mensen met een (verstandelijke) beperking, autisme of hersenletsel hebben. Samen met verwanten, medezeggenschap en samenwerkingspartners dragen ze bij aan het welzijn en geluk van hun cliënten. Amarant: jouw leven, jouw mogelijkheden.

Reageer op dit bericht