Jasmine Ressang uit Tilburg doet mee aan Popsport Brabant 2015

Slechts zes plekken zijn er te vergeven voor Popsport 2015. Zes bands, singer-songwriters of DJ’s die weten wat ze willen; beter worden. Er zijn gesprekken gevoerd met alle aanmeldingen en hier hebben we een selectie uit gemaakt. Deze muzikanten worden de komende maanden intensief begeleidt door professionele coaches, ze nemen een nummer op in de studio en treden op. Het resultaat zien we tijdens de Showcase op juni.

Aidan uit Eindhoven won in 2014 de Brabantse Kunstbende Finale. Sindsdien treedt hij veel op en is Popsport voor hem de manier om zijn gitaar nog beter te leren beheersen. The Lazy Lemons uit Oosterhout en Geertruidenberg spelen covers, maar werken hard aan meer eigen materiaal.

Ook Jasmine Ressang uit Tilburg gaat aan de slag met haar eigen nummers; ze gaat meer variatie in haar nummers en teksten brengen. Slack Attack uit Boxmeer duikt de studio in om meer te leren over het opnemen van zijn nummers, die hij zelf schrijft en waarvan hij alle instrumenten zelf inspeelt.

The Martial uit Ulvenhout neemt de komende maanden de promotie en management kant van zijn muziek onder handen en de band Crossover uit Oss zoekt met hun coach uit hoe ze hun muziekstijl verder kunnen ontwikkelen en hoe ze hier een groter publiek mee kunnen bereiken.

PopSport is het Nederlandse coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten, acts & bands, die verder willen komen met hun eigen muziek. Upgrade Your Music is niet voor niets het motto. Naast muziekinhoudelijke coaching en begeleiding leren jonge muzikanten & bands hoe de muziekbusiness in elkaar zit en hoe ze als artiest, muzikant of band hierin kunnen bewegen.

PopSport is er voor alle (pop)genres en voor alle aanstormende bands, singer-songwriters, dj/producers en individuele muzikanten tussen de 12 en 20 jaar.