Nieuws

jessica lukken
Let op! Dit artikel is al 284 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Jessica Lukken wint Young Classical Talent Award 2018

De 13-jarige Jessica Lukken uit Tilburg heeft dinsdagavond in de Concertzaal in Tilburg de Young Classical Talent Award 2018 in ontvangst mogen nemen van gedeputeerde Henri Swinkels.

De leerlinge van het Odulphus lyceum won de award met haar viooluitvoering van Kreislers Praeludium en Allegro. Strijkorkest Kamerata Zuid, onder leiding van dirigent Frank Adams, begeleidde de scholiere. De Young Classical Talent Award is een wedstrijd voor klassieke Tilburgse talenten.

De jury, bestaande uit Etienne Siebens, Marjolein Fischer en Aart Strootman, was diep onder de indruk: ”Ongelooflijk dat je op zo’n jonge leeftijd zo’n overredingskracht kunt tonen. De keuze van dit moeilijke stuk getuigt van groot lef. Jessica is nu al een podiumpersoonlijkheid.” Lukken krijgt als winnares tevens een masterclass viool aangeboden.

De avond werd beëindigd met Brahms’ feestelijke Hongaarse dans no.5, uitgevoerd door alle deelnemende muziekleerlingen van zeven Tilburgse middelbare scholen.

Het project

De scholen die deelnamen aan de tweede editie van de Young Classical Talent Award waren het Koning Willem II College, het Mill-Hill College, het Beatrix College, 2College Durendael, De Nieuwste School, het Sint Odulphuslyceum en het Theresialyceum. De scholen kozen na een periode van een workshops van professionele musici en vakdocenten, na audities ieder één afgevaardigde. Dit project leidde naar een afsluitend concert, waarbij de jonge talenten de mogelijkheid kregen om met een professioneel orkest te spelen in een echte concertomgeving.

Het YCTA is een initiatief van Kamerata Zuid, Bureau CiST en Concertzaal Tilburg.

Reageer op dit bericht